• Samsun
  • Son Güncelleme 21:53
SAMULAŞ'tan HES kodu uyarısı Görseli
SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının salgınla mücadele çalışmaları kapsamında çıkardığı genelge ve buna istinaden Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereğince toplu taşıma araçlarında "elektronik HES Kodu kontrolü" uygulaması başlattı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, koronavirüs tedbirleri kapsamında otobüs ve tramvayları kullanan vatandaşlara HES kodu zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.
Samkartlara HES kodunun tanımlanması süresinin 20 Ekim'den 1 Aralık'a kadar uzatıldığını bildiren Tamgacı, tanımlamanın evden çıkmadan "www.samsun.bel.tr", "www.samulas.com.tr" ve SAMULAŞ mobil uygulaması üzerinden hızlı ve kolayca yapabileceğini aktardı.
Tamgacı, Samsun Büyükşehir Belediyesinin 20 Ekim’den bu yana kişiselleştirilmiş Samkart sahiplerinin biniş bilgilerini her gün Sağlık Bakanlığı ile paylaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti.
"Bakanlık, karantinada olması gerekirken dışarıda olan hastaların ya da temaslı kişilerin tespitini bu şekilde yaparak cezai işlem uyguluyor ancak dolaşımda olan 600 bin kart sahibinden 100 bininin HES tanımlaması yapıldı. Samkartlarına HES kodu tanımlanmayan vatandaşlarımız, 1 Aralık’tan sonra otobüs ve tramvaylara binemeyecek." ifadesini kullandı.

 

0 Yorum

Yorum Yap