• Samsun
  • Son Güncelleme 05:51
Samsun Büyükşehir Belediyesi gönüllere dokunuyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerini aksatmadan, evde yemek ve temizlik destekleriyle 65 yaş ve üstü bakıma muhtaç, engelli vatandaşların gönüllerine dokunuyor. Her gün iki eve misafir olan ekipler, yorucu geçen günün ardından evlerine hayır dualarını alarak dönüyor.

Öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yaşlı, engelli, hasta ve kimsesiz vatandaşlara sahip çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Bakım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri evde bakım hizmetleriyle yüzleri güldürmeye devam ediyor. 2022 yılında 760 aileye, toplam 9 bin 600 kez ev temizliği, 7 bin 800 kez kişisel bakım ve banyo desteği verildi. 75 aile de 900 kez yemek hizmeti aldı.

YAŞLILARI AİLELERİ GÖRÜYORLAR

Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan belediye görevlisi kadın ekipler, her hafta yemeklerini pişiriyor. Ayda 2 kez kişisel bakım ve banyolarını yaptıran ekipler, her ay da evlerinin temizliğini yapıyor. İşlerini titizlikle yaparken onları aileleri gibi görerek dertlerine ortak olan kadın personeller, iş harici zamanlarda da arayıp hal hatırlarını soruyor.

İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYORLAR

Çiftlik mahallesinde yaşayan Hüseyin-Hatice Kaya çiftinin evine konuk olan temizlik görevlilerinden Saliha Özkan, yaşlılara hizmetin kendisine nasip olduğu için Allah’a şükrettiğini söyledi. 10 yıldır işini severek yaptığının altını çizen Özkan, “İnsana hizmet, nasip ve gönül işidir. Yaşlıların bizlere çok ihtiyacı var. Zillerini çaldığımızda kapılarını sevinçle açıyorlar. ‘Evladım’ diye hitap ederken samimiyetlerini hissediyor, gözlerindeki parıltıyı görüyoruz. O güzel ses tonlarıyla öyle bir sesleniyorlar ki, çok duygulanıyoruz. O anı yaşamak gerekiyor. İşlerimizi yaparken mutlu oluyoruz. Sevinçlerini görmek ve dualarını almak yetiyor” diye konuştu. 

 Görseli Başkan Demir : Saathane Samsun’un yeni kent vizyonudur

EVDE BAKIMDAN MEMNUN KALIYORLAR

Büyükşehir Belediyesinden 7 yıldır evde bakım ve temizlik hizmeti aldıklarını anlatan Hüseyin Kaya, “Çocuklarımız şehir dışında yaşıyor. Çalışıyorlar. Her an yanımızda olamıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olmasa kim bakacak. Görevli kızlarımız gelince bizlere de neşe, değişiklik oluyor. Her hafta yemek, ay da bir de temizlik için geliyorlar. Her yeri çekip çeviriyorlar. Yerleri süpürüyor, siliyor, banyo ve tuvaletleri yıkayıp camları pırıl pırıl yapıyorlar. Hizmetlerinden dolayı çok memnunuz. Yemekleri de güzel. Bize çok faydaları var. Allah kızlarımızdan, yetkililerden ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’den razı olsun“ şeklinde konuştu.

DUALARLA UĞURLUYORLAR

Parkinson hastası ev hanımı Hatice Kaya ise “Hastalığım sebebiyle evin işini yapamıyorum. Ayakta durmaya dahi gücüm yok. Belediye ekipleri gelmese, aç kalır pislik içinde yaşarız. Çok şükür ki, belediye destek veriyor. Kızlarımız bize sadece yemek ve temizlik konusunda değil her konuda elimiz ayağımız, dayanağımız oldu. Yaptıkları için Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap