• Samsun
  • Son Güncelleme 12:44
Kedisi İçin Sergi Açtı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kedisi İçin Sergi Açtı

Samsun’da yaşayan Naz Nergis Zor, kedisi için açtığı sergiyle dikkatleri üzerine çekti.

Samsun’un Atakum ilçesinde oturan Naz Nergis Zor, Afacan isimli kedisinin FIB hastalığına yakalanmasıyla büyük üzüntü yaşadı. Tedavi masraflarının çok olması nedeniyle Çobanlı iskelesinde açtığı sergide kendi yaptığı takı ve tabloları satmaya başladı.

 Naz Nergis Zor, “Kedim benim her şeyim. Onun en kısa sürede sağlığına kavuşması en büyük arzum. Hastalık zor bir süreç, ilaçlar çok maliyetli. Tedavisi için bu sergiyi açmaya karar verdim. Kendi yaptığım takıları, tabloları satıyorum. Bu konuda tüm hayvan severlerden destek bekliyorum” dedi.

FIB Nedir?

Koronavirüs ile enfekte olan kedilerde mutasyona uğrayarak oluşan ve kompleks seyirli enfeksiyöz bir hastalık olan FIP (Feline infectious peritonitis) hastalığı, son dönemde kedi sahiplerinin en çok endişelendiği hastalıklar arasında ilk sırada yer alıyor. Islak ve kuru olmak üzere iki şekilde gerçekleşen bu hastalık, tedavi edilmeyip ilerledikçe hayati tehlikeler doğuruyor.

Islak formdaki hastalıkta, kedinin karnının iç bölgesinde sıvı birikimi ve akabinde göbeğinde şişlik oluşuyor. Göğsünde sıvı biriken kedi nefes alırken zorluklar yaşamaya başlıyor.

0 Yorum

Yorum Yap