SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:38

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un Havza ilçesindeki ilk ve tek kadın muhtar olan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Sevil Çelik, gerek çalışma azmi gerek mahalle sakinlerine olan yaklaşımıyla takdir topluyor. 3 erkek adaya karşı seçimi kazanarak göreve başlayan Çelik, seçim döneminde ifade edilen ‘Kadından muhtar mı olur’ söylemlerini çalışmalarıyla yıktığını dile getirdi.  

Havza ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk 1 torun sahibi ev hanımı Sevil Çelik, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde mahallesinden muhtar adayı oldu. 3 erkek rakibine karşı seçimi kazanarak muhtar olarak seçildi. Havza ilçesinde ilk ve tek kadın mahalle muhtarı olan Çelik, başarılı çalışmaları ve gayretiyle takdir topluyor.


‘Gurur duyuyorum’

İlçedeki ilk ve tek kadın muhtar olmaktan dolayı çok gururlandığını söyleyen Çelik, “Bu gerçekten gurur duyulacak bir şey. Halka hizmet etmek çok güzel bir şey bende çok severek bu görevi yapıyorum. Havza tarihinde bir ilk olmak için benim için ayrı bir duygu. İnşallah devamı gelir sadece ben değil diğer mahallelerde de kadın muhtarlar olur” diye konuştu.

 

‘Kadından da muhtar olabilir dedim’


Bir şaka ile muhtar olmaya karar verdiğini dile getiren Çelik, “Ben bir şaka ile başladım bu işe. Daha önceki muhtarımızı ziyarete gittiğimizde ziyaret sırasında ‘Ben de muhtar olacağım. Daha iyisini yapabilirim. Kadından da muhtar olabilir’ dedim. 

Sonra mahallemizdeki bayanların olumlu tepkileri almaya başlayınca bana daha çok cazip gelmeye başladı ve aday oldum. Bana ‘Sen yapabilirsin bizim yapamadığımızı sen yap. Kadınların muhtar olabileceğini sen göster’ dediler. Ben de bunların üzerine aday oldum. Cesareti mahallemizdeki bayanlardan aldım. ‘Yapamaz’ dediler. Seçimde 3 erkek adaya karşı seçimi kazandım. İlçemizde toplam 98 muhtar var tek kadın muhtar ben oldum” dedi.



‘Şimdi herkes takdir ediyor’


Seçim döneminde söylenen ‘Kadından muhtar mı olur’ söylemlerini çalışmalarıyla yıktığını belirten Çelik, “3 yıldır görev yapıyorum. Mahalle sakinlerinin destekleri devam ediyor. Gece gündüz kadınlar beni arayabilir, dertlerini, ihtiyaçlarını, sıkıntılarını, taleplerini rahatlıkla paylaşabiliyorlar. Erkekler önce çok taraftar değildi ama şimdi herkes çok memnun. Takdir de görüyorum”



‘Ailem destek oldu’

Ailesinin her zaman kendisine destek verdiğini de dile getiren Çelik, “Karar verme aşamasında babam bana çok destek oldu. Ailem destek oldu. Her zaman yanımdalar” diyerek sözlerine şöyle devam etti:



‘Yapamayacağım diye bir şey yok’


“Kendilerine güvenmeleri lazım. Yapamayacağım diye bir şey yok. Kadının oyduğu her yerde bir güzellik oluyor. Kadın olarak her yerde görevde yer almamız lazım.“

‘Yapılmayacak şeyleri yaptı, aşılmayacak şeyleri aştı’
 

Mahalle sakinlerinden Zahide Alkan ise “Her hangi bir sorunumuz olduğu zaman rahatlıkla konuşabiliyoruz. Taleplerimizi yerine getiriyor. Mahallemizdeki bütün bayanlar çok memnun kendisinden. Onu her zaman destekliyoruz. Hizmetleriyle mahallemizdeki herkes onu çok sevdi. Önceden ‘Bayandan muhtar olur mu ? Evinin işini yapsın’ diyorlardı. Şimdi çalışmasıyla bayandan muhtar olduğunu gördüler. Yapılmayacak şeyleri yaptı, aşılmayacak şeyleri aştı” şeklinde konuştu.


‘Çok çalışıyor’

Nevin Anar, ilk kadın muhtarın mahallerinde olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek “Muhtarım gece gündüz bizim için çalışıyor. Bir telefon ettiğimizde hemen ulaşabiliyoruz. Kendisinden çok memnunuz. Kendisini hep destekledik. Çok çalışıyor. İyi ki de seçildi. Bir kadın olarak da ayrıca başarılı olmasını istiyorum” diye konuştu.  

0 Yorum

Yorum Yap