SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:51
En huzurlu mahalle ! 50 yıldır olay olmuyor Görseli
SAMSUN

En huzurlu mahalle olarak bilinen Bafra ilçesi Kolay Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıldır cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp gibi büyük asayiş olayı olmuyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

En huzurlu mahalle olarak bilinen Samsun'un Bafra ilçesine 23 km uzaklıktaki Kolay'da yarım asırdır hiç olay olmadı.

Samsun kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta bulunan Bafra ilçesine bağlı, Kolay Mahallesi'nde yaklaşık 50 yıldır cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp gibi büyük asayiş olayları olmuyor. 600 hane bulunan mahallede yaşanan küçük anlaşmazlıklarda ise akrabalar devreye girerek anlaşmazlıkları gideriyor. Derbent Baraj Gölü kenarında bulunan mahalle, bu özelliği ile ‘En huzurlu mahalle’ olarak biliniyor. Kolay Mahallesi, doğal güzelliğinin yanı sıra, yaşayanların birbirine olan saygısı, huzurlu ve olaysız olmasıyla da dikkat çekiyor. 

‘Anlaşmazlık halinde hemen başkaları araya girer’

Kolay Mahalle Muhtarı Mustafa Öztürk, mahallede yaklaşık 50 yıldır cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp gibi büyük asayiş olayının yaşanmadığını söyleyerek “Mahallemizde yaşayanlar arasında büyük, ciddi sorunlar yaşanmaz. İnsanlar birbirlerine karşı saygılılar. Yaşayanların çoğu zaten birbirleriyle akrabalar. Bir anlaşmazlık yaşandığında da hemen yakınları araya girip sorunu çözüyorlar. Birbirimiz arasında güçlü akrabalık bağları vardır. Bu nedenle anlaşmazlık yaşansa da uzun sürmez. Devam eden anlaşmazlıklar kolay kolay olmaz” dedi. 

En huzurlu mahalle nüfusu çoğunluğu yaşlılardan oluşuyor

En huzurlu mahalle büyük oranda yaşlı nüfusa sahip. Bu durumun kendileri için de bir avantaj olduğunu söyleyen Öztürk, “Mahallemizde tahsil oranı oldukça yüksek. Burada yaşayanlar genellikle yaşlılar kaldı. Çünkü gençler yıllar geçtikçe çalışmak için ya samsun merkezi ya da il dışına gitti. Şuan yaşayanların çoğu yaşlı ve herkesin bir yerden emekli maaşı vardır. Ciddi maddi sorunu olan pek yok. Herkes kendi yağında kavruluyor. Herkes huzurlu bir yaşam sürüyor. O nedenle en huzurlu mahalle burası. Çevremizde de mahallemiz bu özelliği ile tanınıyor. Çevremizde ‘En huzurlu mahalle’ olarak biliniyoruz” diye konuştu.
 


 

0 Yorum

Yorum Yap