• Samsun
  • Son Güncelleme 04:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’da konuştu Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
 



“En son Eylül ayında Teknofest için geldiğimiz Samsun'a birkaç ay ayrılığa rağmen hasret kaldık. Şu ihtişama bak. Resmi rakam 100 bini yakaladı. Havalimanından bu yana cadde boyu Samsunlu kardeşlerimizle el ele gönül gönüleydik. Samsun bir başka coşkuluydu. 799 derslik, 9 atölye, 400 kişilik pansiyondan oluşan 66 ayrı projeyi bugün resmen hizmete açıyoruz. 213 milyon liralık yatırımların resmi açılışını bugün yapıyoruz. Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi başta olmak üzere 60 milyon liralık projenin açılışını bugün yapıyoruz.. Durmak yok. Bugün bir başka önemli adım. Asarcık-Kavaklı yolunun tamamlanan 25 km'lik yolu hizmete sunuyoruz. Nasıl. Laf değil icraat icraat. Büyükşehir Belediyemizin feribottan elektrikli otobüs sistemine akıllı Trafik sisteminden sosyal hizmet birimlerine kadar geniş bir alanda tutarı 2 milyar 742 milyon lirayı bulan 50 ayrı yatırımının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.”

 

Samsunspor atkısını boynuna dolayarak konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Burası İstikbalimizin adımının atıldığı yer. Tüm Samsunlulara hayırlı olmasını diliyorum. Elbette Samsun'a yaptığımız yatırımlar bunlardan ibaret değil. Ne diyor Samsun'un evladı Orhan Gencebay; Mevsim bahar olunca... Aşk gönüle dolunca... Sevenler kavuşunca... Yaşamak ne güzel... Son 20 yılda Samsun'a 56 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Samsun için 6 millet bahçesi projemiz bulunuyor. Bölünmüş yol uzunluğu 312 kilometreye ulaştırdık ” dedi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023'te bu lokomotif, vagonları çekmeye hazır mı? Şehrimizi her alanda nasıl büyüttük, geliştirdiysek bundan sonra da her talebinizi, hayalinizi biz gerçeğe dönüştüreceğiz. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. 2023'te de aramıza kimseyi sokmayalım” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap