• Samsun
  • Son Güncelleme 13:09
Çeltikte ilk hasat Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un en önemli tarım ürünlerinden olan çeltik üretiminde hasat dönemi başladı. Bafra Ovası’nda 7’inci Çeltik Hasat Şenliği ile birlikte biçerdöverlerle ilk hasat yapıldı.

Çeltik üretiminde en önemli merkezlerden birisi olan Samsun’un Bafra ilçesinde hasat dönemi başladı. Adaköy Mahallesi’nde düzenlenen 7’inci Çeltik Hasat Şenliği, Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. İlçede 2 bin 344 üreticinin 140 bin dekar alanda çeltik üretimi yaptığı belirtilirken çiftçiler ilk hasat heyecanı yaşadı.



‘Nitelikli tarıma doğru evirilmeliyiz’

Düzenlenen şenlikte konuşan Vali Dağlı, damlama sulamanın artırılması gerektiğini belirterek “Bafra deyince tarım anlaşılıyor. Ancak bundan sonra biraz daha nitelikli tarım ve stratejik bir tarıma doğru evirilmemiz gerekiyor. Bu yolda da ilerliyoruz. Bu manada Bafra’mız Türkiye’nin önemli bir tarım üssü, stratejik bir noktası haline gelecek.

Tarım arzı ve güvenliği bakımından bunun için hep birlikte uğraşıyoruz, uğraşacağız. Bizim yapmamız gereken önemli projelerden birisi damlama sulamayı arttırmak. Bafra’ya Allah her şeyi vermiş. Çok bereketli torakların olduğu bir yer. Samsun’umuz aynı şekilde” dedi.


İlk hasadı Vali Dağlı yaptı

Vali Dağlı, Türkiye’nin bereketli topraklarında üretimin ve verimin nasıl daha fazla artırılabileceği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini söyleyerek “Tarımsal sanayiye doğru dönmemiz lazım. Bundan sonra olmazsa olmazımız bu.

Çeltiği sadece öğütüp değirmende işleyip çuvallara doldurup 5-10 kiloluk paketlerde göndermek değil, bunun biraz daha katma değerini yükseltmemiz gerekiyor. Bu manada burası önemli bir merkez olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Dağlı, konuşmasının ardından biçerdöver koltuğuna oturarak ilk hasadı yaptı.



 

0 Yorum

Yorum Yap