SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:28
Büyükşehir’den ‘Elbistan Parkı’ ile yeşil dokunuş Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kentte yeşil alanların sayısını artırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Atakum ilçesi Alaçam Caddesi Küçükkolpınar Mahallesi’nde kısa sürede yapılan ‘Elbistan Parkı’ vatandaşların kullanımına sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Elbistan Parkı bu bölgeye çok güzel bir dokunuş oldu. Şehrimizde böyle alanların sayısını artıracağız” dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışma ve yeni planlamalarla kentteki yeşil alanların sayısını artırarak vatandaşlara yeni sosyal yaşam alanları sunuyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Kent Park ve Spor Parkı’nın ardından bir parkta Atakum ilçesi Alaçam Caddesi Küçükkolpınar Mahallesi’nde yapıldı. Bin 354 metrekare çocuk oyun alanı,  35 piknik masası, 30 bankın yer aldığı park tamamlandığı ilk günden itibaren bölgedeki mahallelerde yaşayan vatandaşların yoğun ilgisini gördü. 4 bin 608 metrekare alanın yeşil alan olarak tasarlandığı proje kapsamında 230 ağaç, bin 200 çalı bitki dikildi.

ELBİSTAN’IN İSMİ VERİLDİ

Öte yandan 6 Şubat 2023’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana gelmiş, afet sonrasında deprem bölgesine ulaşan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri özellikle Elbistan ilçesinde yoğun bir çalışma yürütmüştü. Depremde hayatını kaybedenlerin anısına parka ‘Elbistan Parkı’ ismi verildiği belirtildi.  

‘ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN’

Her yaştan insanın spor yapıp, eğlenip, dinleneceği, güzel zaman geçireceği bir parkı hizmete sunduklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok kısa zamanda çalışmalarımızı bitirerek parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.

Tüm vatandaşlarımız bu park sayesinde hem nefes alabilecek hem spor yapabilecek hem piknik yapabilecek. Çocuklarımız da oyun alanlarında doyasıya oyun oynayabilecek. Bu bölgeye çok güzel bir dokunuş oldu. Hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı olsun. Şehrimizde böyle alanların sayısını artıracağız” dedi.


 

0 Yorum

Yorum Yap