SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:54
Büyükşehir Teyakkuzda Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi sel felaketinin ardından çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Caddelerde, evlerde ve iş yerlerindeki sular ekiplerin çalışmasıyla tahliye ediliyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ,”Hızlı müdahaleyle kentte kısa sürede hayatı normale döndürmeye başladık” dedi.

Metrekareye 150 kilograma yakın yağışın düştüğü Samsun’da Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti. Tüm ekip ve ekipmanlarıyla sahaya inerek, birçok noktaya gerekli müdahalelerde bulundu. Su baskını yaşanan caddeler, evler ve iş yerlerindeki sular boşaltıldı. Temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler, Yoğun yağış nedeniyle yamaçlardan gelen çöp ve toprağın tıkadığı mazgal ve kanallara anında müdahalede bulunarak ,daha büyük taşkınların önüne geçti.

GÜLSAN SANAYİ SİTESİ

Yağan yağmurdan etkilenen yerlerden biri olan Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi’nde de SASKİ (Su ve Kanalizasyon İdaresi ) ekipleri yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. İş yerlerine ve caddelere dolan suları tahliye edebilmek için ekipler canla başla çalıştı.

SULAR TAHLİYE EDİLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de su tahliye çalışmalarına 6 araç,30 su çekme pompası ve 30 personel ile destek veriyor. Ev ve iş yerleri ile ilgili 500 su baskını ihbarını değerlendiren ekipler, öncelikli noktalarda tahliye ve kurtarma çalışmalarını gerçekleştiriyor.

TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Ekiplerin hızlı çalışmasıyla kısa sürede suların tahliye edildiği ve temizlik çalışmalarının yapıldığı yollarda trafik akışı normale döndü.

TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADAYIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ekiplerin çalışmalarını saha da bizzat takip etti. Gülsan Sanayi Sitesi, Baruthane, Subaşı Meydanı, Liman Bölgesi ve daha bir çok noktadaki su tahliyesi ve temizlik çalışmalarıyla ilgili incelemeler yapan Başkan Demir, “Hızlı müdahaleyle kentte kısa sürede hayatı normale döndürmeye başladık” dedi.  Başkan Demir ; Sabah 4’ten 9’a kadar çok yoğun bir yağmur aldı şehrimiz. Ekiplerimiz saha da canla başla çalışıyor. Kısa sürede bir çok noktada hayatı normale döndürdük. Trafik akışı sağlanıyor. Caddeler temizlendi. Ev ve iş yerleri temizleniyor. Devletimizin tüm kurumlarıyla sahadayız. Yaraları birlikte saracağız. 150 kilograma yakın yağış düştü. Bu çok büyük bir rakam. Bu yıl yaşadığımız dördüncü sel felaketi. İklimler değişiyor. Yağış oranları artıyor. Bizde önlemlerimizi bu doğrultuda almaya çalışıyoruz”  dedi

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap