SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 07:05
Bilim Samsun’a büyük ilgi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuk ve gençleri bilimin heyecan verici dünyasıyla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Bilim Samsun’da, ara tatilde de öğrenciler için özel programlar düzenlendi. Yoğun katılımla geçen etkinliklerin ardından ise ‘Bilim Şenliği’ düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bilim Samsun kentimiz için çok önemli bir eğitim yatırımı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime, teknolojiye olan ilgisini artırmak, onlara yeni ufuklar açmak bizim için çok değerli” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve TEKNOFEST’in kalıcı izlerinden biri olan Bilim Samsun 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 10-20 Kasım tarihlerindeki ara tatilde de hizmet vermeye devam etti.

Ara tatil programı süresince öğrenciler uygulanan eğitim programları ve atölye çalışmaları ile bilime dair eğlenceli etkinliklere katıldı. Öğrenciler tarımdan astronomiye, teknolojiden girişimciliğe kadar birbirinden farklı alanlardaki eğitimlerde eğitici deneyimler kazandı. Bir haftalık sürecin sonunda ise ‘Bilim Şenliği’ etkinliği düzenlendi.

‘YOĞUN KATILIM’

Bilim Samsun’da görevli Teknoloji Öğretmeni Nurseda Karakoç, ara tatil döneminin de yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek  “Çok yoğun bir program geçirdik. Paket ve günlük derslerimiz oldu.

Ardından Bilim Şenliği etkinliği düzenledik. 6-8 ve 12-14 yaş arasındaki öğrencilerimizin yoğun bir ilgisi oldu. Burası öğrencilerin uygulamalı derslere girerek el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Bir yandan robotik kodlama eğitimlerimiz devam ediyor. Farklı atölyelerde de eğitimlerimiz devam ediyor. Tüm öğrencilerimizi Bilim Samsun’a bekleriz” diye konuştu.


 

Bilim Samsun’da eğitim alan öğrencilerden Muhammet Şenoğlu ise şunları söyledi: “Burası çocuklar için çok güzel bir yer. Etkinlikler yapıyoruz. Çok keyif aldım. Burada çok güzel bir zaman geçirdim.” Emir Eymen Bayrak isimli öğrenci ise Bilim Samsun’u çok beğendiğini belirterek “Bizler için çok güzel bir yer. Burada yeni yeni bilgiler öğrendim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Gelmeyen herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.


 

‘YENİ UFUKLAR AÇACAK’
 

Bilim Samsun’un kente kazandırılmış çok önemli bir eğitim yatırımı olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime, teknolojiye olan ilgisini artırmak, onlara yeni ufuklar açmak bizim için çok değerli.

Öğrencilerimiz için burası keşfedilemeye değer bir dünya. Buradan her öğrencimiz her evladımız faydalansın istiyoruz. Bilim samsun ara tatil döneminde de faaliyetlerine aktif olarak devam etti. Öğrenciler tatilin yanında, bilimle ilgili güzel deneyimler elde etti. Biz çocuklarımız ve gençlerimiz için attığımız her adımı büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Bu noktada Bilim Samsun, çocuklarımıza yeni ufuklar açacak, bilimle teknolojiyle yoğrulan nesiller yetiştirecek bir eğitim merkezidir” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap