SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:47
Başkan Demir Marina Projesi’nin önemine dikkat çekti Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşma yapan Başkan Mustafa Demir, Marina Projesi ile ilgili olarak “Bir şehir için her yönüyle faydalı, birçok şehrin yapılması için peşinden koştuğu ve yıllarca başaramadığı bir yatırımı Samsun'a kazandırmak için uğraşıyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı 2’inci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 47 madde görüşülerek karara bağlandı.

TARİH ASLA BUNU AFFETMEYECEK

Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Filistin Gazze bölgesinde şu anda İsrail'in çok büyük bir ablukası var. İsrail’in bir devlet olgusuyla hiçbir zaman bağdaşmayacak harekatını, duruşunu ve şu andaki faaliyetini şiddetle kınıyoruz. Gazze ve Filistin halkının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm dünyanın gözü önünde buna ses çıkarmayan tüm ülkeler de bu insanlık suçuna ve soykırım girişimine ortak olmaktadırlar. Tarih asla bunları affetmeyecektir. Yaptıklarının bir gün mutlaka kendilerini bulacağından asla şüphe etmesinler” dedi.

‘ADLİ TIP BİNASI İNŞAATI BU SENE BAŞLAYACAK’

Eski adliye binası ile ilgili yapılacak çalışmayı da anlatan Başkan Demir, “Bugün Samsun’da bulunan Sayın Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Samsun için yeni yatırımlar yapılacağını söyledi. Sayın Bakanımız yeni bir istinaf mahkemesi, idare mahkemesi, vergi mahkemeleri ve tüm üst mahkemelerin olduğu bir kompleksin 50 dönüm bir alanda yapılmak üzere yatırım programına alındığını ve 2024 yılında ihalesinin yapılıp inşasına başlanacağını ifade etti. Bununla bağlantılı 3 Ekim'de Adli Tıp Binası 10 dönüm alan içerisinde Cezaevi Yolunda projesi ihale edildi. Adli Tıp Binasının da bu sene inşasına başlanacak. Bu arada bizi ilgilendiren başka bir yönü daha var. Kompleks yapılınca Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve eski adliyenin içindeki birimler yeni yere taşınacak. Samsun Fuarı’nı inşa ettiğimizde biz de eski adliyenin olduğu binayı yıkıp orayı, karşı tarafa geçiş için bir yürüyen merdivenle değerlendireceğiz. Bu yönüyle de bize katkı sağlayacak proje” dedi.

‘YATAY MİMARİ KONUSUNDA HASSASIZ’

‘Yatay mimari’ konusunda hassas olduklarını söyleyen Başkan Demir, “Atakum İlçesi’nde yapılaşma olmaması gereken yerlere imar vermedik. Dere yatakları ve zemin olarak sıkıntılı olan yerlere vermedik. Yeni yaptığımız planlarda göreceksiniz. Binaları artık göremeyeceksiniz ağaçlardan. Sadece uçaktan çatıları göreceksiniz. ‘Yatay mimari’ konusunda hassasız ve böyle bir şehirleşmeye gidiyoruz” şeklinde konuştu.

‘HER YÖNÜLYE FAYDALI’

Atakum İlçesi’nde yapılması planlanan Marina Projesi’nin Samsun için önemine dikkat çeken Başkan Demir, “Bir şehir için her yönüyle faydalı, birçok şehrin yapılması için peşinden koştuğu ve yıllarca başaramadığı bir yatırımı Samsun'a kazandırmak için uğraşıyoruz. Marina yapımı için 3.5 yıldır çalışıyoruz. Bakanlıkta 1.5 yıldır simülasyonları yapılıyor. ‘Çevreye zarar veriyor mu, vermiyor mu? Denizin ekosistemini bozuyor mu, Bozmuyor mu?’ diye. Sonuç ne çıktı biliyor musunuz? Tam tersi bozulan sistemi dengeye koyacak bir sistem. Dereköy Balıkçı Barınağı'nın sebep olduğu aksaklıları da gideren bir proje çıktı ortaya. Çevreye zarar verecek bir projenin bakanlıktan geçmesi mümkün değil. Kriterler var” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Omtel'den 19 Mayıs'a, Costal'dan Hürriyet'e kadar bütün sahili projelendiriyoruz. Samsun bu konuda tarihi bir süreç yaşıyor. Bütün kıyıları koruyoruz. Burada aldığımız kararların yüzde 95'ini oy birliği ile aldık. Hepinizi seviyoruz. Sizlerle birlikte bu şehri kalkındırmaya devam edeceğiz.” Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

0 Yorum

Yorum Yap