• Samsun
  • Son Güncelleme 07:56
Akıllı kavşaklar tramvay kazalarını da azaltacak Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan akıllı kavşak çalışması tramvay kazalarını da önleyecek.

Büyükşehir Belediyesi, Samsun’u ulaşımda daha cazip bir şehir haline dönüştürmek için önemli çalışmalar yürütüyor. Trafik güvenliğini artırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak adına önemli projeler bir bir hayata geçiriliyor.

En dikkat çeken çalışmalardan biri Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi. 110 kavşağın tamamının dönüşümü TEKNOFEST’e kadar tamamlanacak. Trafik yoğunluğunu azaltacak, kaza oranlarını düşürecek projenin olumlu yansıyacağı alanlardan biri de raylı sistem.

 Görseli Akıllı kavşaklar TEKNOFEST’e yetişecek

SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, "Adaptif kavşakların devreye alınmasıyla fiziki ve sinyalizasyon tarafında çok ciddi iyileştirmeler yapıldı. Tüm kavşakların dönüşümüyle kazalarımız daha önemli ölçüde azalacak" dedi.

SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, “Trafik sinyalizasyonunda yaşanan karmaşıklık ve vatandaşımızın dikkatsizliğinden kaynaklanan hatalar oluyordu. Bu Adaptif kavşakların yapılmasıyla bu durumdan kaynaklanan kazalar artık yaşanmayacak. Önümüzdeki günlerde kazasız daha güvenli bir ulaşımın sağlandığı raylı sistem işletmeciliği sunmak için biz de üzerimize düşen çabayı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap