SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 14:24
10 yeni tramvay alımı için imzalar atıldı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen 10 Yeni Tramvay Aracı Alım Sözleşmesi’nin imzaları atıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Yeni tramvaylarımızın şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, tramvaylarımızın alım süreci ile ilgili emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin modern ve yaşanılabilir bir kent olma hedefine ulaşması için kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, şehre kazandırılması planlanan 10 yeni tramvay aracının alımı için önemli bir adım atıldı. İlk tramvayın 24 ay içinde teslim edilmesi planlanırken her tramvay aracı ve seti için 200 milyon TL maliyet, toplamda 2 milyar TL’lik yatırım Samsun’a kazandırılıyor. 10 yeni tramvayın imza töreni, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ve Firma Yetkilisi Emrah Dal’ın katılımıyla Alo 153 Kent Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirildi ve böylece ihale süreci resmi olarak sona erdi.

Bu gelişme Samsun'un ulaşım altyapısının modernize edilmesi ve şehir içi toplu taşıma kapasitesinin artırılması için önemli bir adım niteliği taşıyor. Yeni tramvay araçlarının şehir içi ulaşımda sağlayacağı konfor, güvenlik ve hızlı taşıma imkanlarıyla birlikte projenin şehir ekonomisine de katkı sağlaması da hedefleniyor.

“Kırmızı beyaz tramvaylar şehrin sokaklarında hizmet edecek”

10 Yeni Tramvay Aracı Alım Sözleşmesi İmza Töreni’nde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ulaşım, modern bir kentin ekonomik ve sosyal hayatının can damarıdır. Bizler Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin ulaşımını güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Ulaşım altyapısını modernize etmek ve toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek amacıyla sürekli olarak çalışıyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 10 Yeni Tramvay Aracı Alım Sözleşmesi'ni imzalamak bu çabalarımızın somut bir göstergesidir. Şehrimize kazandırılacak olan 10 yeni tramvay aracıyla birlikte hem ulaşım kapasitemizi artırıyor hem de vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyoruz. Yüzde 70 yerlilik oranına sahip olacak araçları yerli bir firmamız üretecek. Bu da bizim için çok kıymetli.

Tramvaylarımız, yüzde 10 eğimde sorunsuz bir şekilde hareket edebilecek kabiliyete sahip olacak. Biz renklerine sevdalı bir şehiriz. İnşallah kırmızı-beyaz renklere sahip tramvaylarımız, Samsun'un sokaklarında hizmet verecek. Bu yeni tramvay araçları sadece şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirmekle kalmayacak aynı zamanda ekonomimize de büyük katkı sağlayacak. Şehrimizin kalkınması ve modern bir metropol olma hedefimize önemli bir adım daha yaklaşmamızı destekleyecek.”

“Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun”

Başkan Doğan, “Samsun'umuzun daha modern ve yaşanabilir bir kent olması için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte, desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Kendisinin liderliğinde ve kararıyla gerçekleşen bu önemli yatırım şehrimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Aynı şekilde yeni tramvayların temin edilmesinde emeği geçen Sayın Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Yeni tramvaylarımızın şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tramvaylarda yüzde 70 yerlilik

Samsun’da olmaktan ve 10 yeni tramvayı Samsun’a kazandıracak olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ise “Bizim için burada bulunmak büyük bir mutluluk. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve talimatıyla bu önemli imzayı atmanın başlatıcısı olduk. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz'in önemli bir parçasıdır ve yeni tramvaylarımızla şehrimize önemli bir katkı sağlayacağız. Yeni tramvaylarımız yüzde 70 yerlilik oranıyla en yüksek yerlilik oranını sağlayacak. Ayrıca yüzde 10 eğimde sorunsuz bir şekilde hareket edebilecek kapasiteye sahip olacaklar. Yolcu konforunu düşünerek mevcut araçlardaki gelişim fırsatlarını değerlendireceğiz. Çift yönlü sürüş imkanı ve 466 yolcu kapasitesiyle şehir içi ulaşımını büyük ölçüde iyileştirecek olan 42 metre uzunluğundaki araçlar, sıkışıklıkları azaltacak ve yolcu konforunu artıracaktır. Halit Doğan Başkanımızın bu vizyonu ile daha birçok projeye imza atmayı planlıyoruz. Yeni tramvaylarımızın tüm Samsun halkına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

0 Yorum

Yorum Yap