SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:44

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Göz hastalıklarındaki artışa paralel tedavi yöntemleri de giderek gelişiyor. En çok tercih edilen yöntemlerden biri de lazer. Peki lazer kesin çözüm mü?

Samsun Üniversitesi Göz hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Emre aydın lazer yöntemiyle ilgili merak edilen tüm sorulara yanıt verdi. Dr. Aydın; “ Halkımızın çocukluk yaşından itibaren sıkıntı yaşadığı kırma kusurlarıdır. Gözümüzün renkli kısmı diye tabir ettiğimiz kornea tabakası ve onun arka kısmında yer alan lensimiz vardır bu iki tabaka ışığın kırılmasını sağlar. Işık kırılmasıyla alakalı problemler, miyop, hipermetrop ve astigmat kırma kusurları ortaya çıkar. Bu tür kırılma kusurlarının görme bozukluğunun tedavisi genellikle gözlük, lens ve ileri yaşta da lazer tedavileridir. “ dedi.

 

Lazer tedavisi hangi durumlarda önerilmiyor?

Lazerin kullanılamayacağı durumlara da dikkat çeken Dr. Aydın; “ Kesin olmayan kısımlarda var gebelikte, emzirme durumlarında, kornea bozukluğu durumunda, genetik kornea bozukluğu veya uçuk virüsünün kornea tabakasına bulaşması gibi durumlarda göz çizdirmeyi önermiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Lazer için belirli şartlar olduğunu söyleyen Dr. Aydın;

 

“Kornea tabakasının kalınlığının normal olması gerekiyor.

20 yaştan sonra tercih edilir.

Göz numarasının 1 yıl içerisinde ilerlememiş olması gerekiyor.

Gözün çizilmesinde belli bir sınır var. Miyop olan hastalarda 10 numaraya kadar çizdirme ameliyatını tercih ediyoruz.

Hipermetroplarda da genelde 4-5 numaraya kadar çizdirmeyi tercih ediyoruz.

Astigmatlar da ise 4-5 numaraya kadar çizdirmeyi tercih ediyoruz.” diye belirtti.

0 Yorum

Yorum Yap