• Samsun
  • Son Güncelleme 18:46
Felç geçiren Alman hasta, şifayı Samsun’da buldu Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Felç geçiren 64 yaşındaki Alman hasta, şifayı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde buldu.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önemli bir ameliyat daha başarıyla gerçekleştirildi. Almanya vatandaşı 64 yaşındaki Lehmann Gerhard, geçirdiği felç nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda beyin damarında tıkanıklık tespit edilen hasta, anjiografik yöntemle atardamardan müdahale edilerek tedavi edildi ve sağlığına kavuşturuldu.



"Hem ülkemiz hem de Samsun sağlık turizmine büyük önem vermekte"

Operasyon hakkında bilgi veren Nöroloji Uzmanı ve İnme Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Çetin Kürşad Akpınar, "29 Mayıs'ta gerçekleştirilen ameliyat sonrasında kısa sürede sağlığına kavuşan hastamızın felcinin nedeninin şah damarında darlık olduğu belirlendi. Bu tespit üzerine, işlemden bir hafta sonra dar olan şah damarına karotis stentleme tedavisi uygulandı. Böylece, hastanın yeniden felç geçirme riski ortadan kaldırıldı. Bu ameliyat, inme merkezimizin yetkinliğini ve başarılarını bir kez daha ortaya koymaktadır. Hem ülkemiz hem de Samsun ili sağlık turizmine büyük önem vermektedir. Bu tür örneklerle inme merkezimiz, sağlık turizmine katkıda bulunmaktadır" dedi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gerçekleştirdiği bu önemli ameliyatla bir kez daha sağlık alanındaki başarılarını kanıtlamış ve adından söz ettirmiş oldu.

0 Yorum

Yorum Yap