SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:33

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Bafra Tütün Müzesi’ne yarım asırlık 269 parçalık eser bağışlandı. Bağışçı İbrahim Pekpostalcı “Hem Samsun’a hem ülkemize yakışan bir müze olmuş. Yarım asırdan beridir elimde bulunan 269 adet eseri bağışlamak istiyorum” dedi.

“Hem Samsun’a hem ülkemize yakışan bir müze”

Turizm sektöründe yönetici olarak görev yapan, Antalya’da yaşamını sürdüren 65 yaşındaki İbrahim Pekpostalcı tatil amaçlı geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Bafra Tütün Müzesi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezdiği sırada Müze Sorumlusu Antropolog Canberk Uncu’ya “Hem Samsun’a hem ülkemize yakışan bir müze olmuş. Yarım asırdan beridir elimde bulunan 269 adet eseri bağışlamak istiyorum” dedi. İbrahim Pekpostalcı ve kızı Nursima Pekpostalcı özenle korudukları 269 adet yarım asırlık eserleri Bafra Tütün Müzesi’ne bağışladı. Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan İbrahim Pekpostalcı “Müzeyi çok beğendim. Müze içerisinde bulunan eserler gelecek nesiller için çok değerli, kıymetli eserler” ifadelerini kullandı.

‘Müze Özendirme Ödülü’

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayan Bafra Tütün Müzesi ile ilgili bilgi veren antropolog Canberk Uncu, “Müzemiz yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimizi ağırlamaktadır. Aynı zamanda Bafra Tütün Müzesi ‘Tarihi Kentler Birliği’ tarafından düzenlenen Müze Özendirme Ödüllerinde Sanayi Müzeleri dalında ödül kazanmıştır. Tütün, kentimizin sosyolojik, antropolojik, siyasi ve ekonomik hayatında büyük etkileri izleri olan kentimizin değerinin vurgulanmasında ki yerini korumuş ve korumaya devam etmektedir” dedi. Aynı zaman da müzeye bağış yapmak isteyen vatandaşlar için “Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Yönetmeliği 18. Maddesi uyarınca bağışlarını yapabileceklerini ve Samsun’da bulunan müze ve müze uzmanlarından da bilgi alınabilirler” ifadelerini kullandı.

“Teşekkür Ederim”

Birçok ziyaretçinin görmek istediği ve gördüklerinde çok etkilendiği eserleri barından Bafra Tütün Müzesi’ne son yıllarda bağışlar çoğaldığını söyleyen müze sorumlusu Uncu, “Bizlere bağışlarıyla destek olan İbrahim Pekpostalcı, Tunahan Sarıtaşlı, Sabri Durmuş, Cemil Özer, Burhan Öztürk ve Erkan Yıldırım’a teşekkür ederim” dedi. Antropolog Canberk Uncu “Son olarak şunu söylemek isterim ki, ülkemizin güneyinden kuzeyine doğusundan batısına tüm coğrafyaya hitap eden Bafra Tütün Müzemize tüm ziyaretçilerimizi bekleriz” diyerek sözlerini noktaladı.

0 Yorum

Yorum Yap