SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 11:14

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da yaz sezonun açılmasıyla birlikte 5 kişinin boğulduğu Karadeniz’de cankurtaranlar aksiyon filmlerini aratmayan boğulma tatbikatı gerçekleştirdi.


Yaz sezonunun açılmasından itibaren Samsun’da 5 kişi denizde can verdi. Boğulma vakalarının çoğu ise cankurtaran hizmetinin verilmediği alanlarda meydana geldi. Genelde çevre illerden gelen vatandaşların boğulduğu vakalarda yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları ve kurallara uymaları konularında uyardı. Cankurtaranlar da boğulma vakalarının önüne geçmek için tedbirleri artırdı.

Aksiyon filmi gibi tatbikat


Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler bugün Atakum Çobanlı İskelesi sahilinde tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta senaryo gereği boğulan bir kişiye bot, cankurtaran ve ATV’lerle müdahale edildi. Boğulma tehlikesi geçiren kişiye önce can simidi atılırken, daha sonra karaya doğru çekildi. Karaya çıkartılan vatandaşa ilkyardım müdahalesi yapan cankurtaranlar, ardından da ambulansa kadar eşlik etti.

“30,2 km sahilde 80 cankurtaran ile hizmet veriyoruz”


Denize girilebilen sahil kısımlarda cankurtaran hizmeti verdiklerine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanvekili Mustafa Falcıoğlu, “1 Haziran’dan itibaren cankurtaran hizmeti vermekteyiz. Terme Miliç’ten, Yakakent Zirfansuyu sınırına kadar denize girilebilir alarak belirlendi. 30,2 km’den fazla sahilde 80 cankurtaran, 7 ATV ve 2 botumuzla birlikte hizmetimiz devam ediyor. Bayram tatilinin uzun olmasından dolayı iç bölgelerden gelen misafirler denize girilebilir alanların dışındaki yerlerde denize girdiği için 5 vatandaşımız boğuldu. Gözetleme kulelerimiz ve personelimizin ikaz sistemine vatandaşların dikkat etmesini rica ediyorum. Şamandıraların da geçilmemesi gerekiyor. Çünkü şamandıraların arkasında rip(Çeken) akıntısı olabiliyor. Çeken akıntı da vatandaşların boğulmasına neden olabiliyor” dedi.

“28 boğulma vakasına müdahale ettik, 5 kişi boğuldu”


Boğulma tehlikesi geçiren 23 kişiyi kurtardıklarını ifade eden Mustafa Falcıoğlu, “Özellikle rüzgarlı havalar ve dalgalı sularda denize girilmemesini tavsiye ediyoruz. Çeken akıntının etkisiyle de çok boğulma vakasına denk geldik. Şu ana kadar cankurtaranlarımız 28 boğulma vakasına müdahale etti. Bu sezon 5 vatandaşımız maalesef boğuldu. Bu boğulma vakalarının çoğu da Çarşamba Hürriyet ve Bafra Koşu gibi denize girilemeyen alanlarda meydana geldi. Oralarda cankurtaran hizmeti vermesek de ATV’ler ile hızlı bir şekilde müdahil olmaya çalıştık fakat 5 vatandaşımız hastanede hayatını kaybetti. 22 Eylül’e kadar cankurtaran hizmeti vermeye devam edeceğiz. 4 ay boyunca 80 personel ile 30,2 km alanda boğulma vakalarının önüne geçmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap