• Samsun
  • Son Güncelleme 06:40
Okul otobüsünü karavana dönüştürdü Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Okul otobüsünü karavana çeviren Samsunlu gezgin, dikkatleri üzerine çekti.

30 yaşındaki gezgin Kadir Mert, 7 ay önce 260 bin liraya ‘school bus’ satın aldı. Yaklaşık 700 bin lira civarında masraf yaparak karavana dönüştürdü.

Ardından da Atakum ilçesi sahiline park ettiği karavanda yaşamaya başladı. Vatandaşlar karavana yoğun ilgi gösterip fotoğraf çektirmeye başladı.

karavan

Yamaç paraşütü eğitmenliği ve yazılım işiyle uğraşan Kadir Mert, 7 ayda tamamladığı karavanın çocukluk hayali olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda gezgin olan ve Endonezya, Tayland, Singapur, Kamboçya, Nepal, Hindistan gibi ülkeleri gezen Mert, “Toplamda 700 bin lira harcadım. Bunun 400 bin lirasını aracı yürür hale getirebilmek için harcadım. Güneş enerjisi, çatı, bunlarla alakalı depolar ve birçok masrafımız oldu” ifadelerini kullandı.

karavan

Karavanda yaşamanın çocukluk hayali olduğunu kaydeden Kadir Mert, Amerika’dan motor aksamı ile ilgili parçalar getirdiğini kaportasından boyasına, jantlranından lastiklerine kadar birçok bölgesinde yenilik yaptırdığını vurguladı.

karavan

Karavanın bitmesi ile birlikte satın almak isteyenlerin sayısının arttığını ifade eden Mert, “Satın alma teklifleri geliyor ama bunun bende bir karşılığı yok. Gelip fotoğraf çekebilirsiniz, misafirim olabilirsiniz, gezilerime katılabilirsiniz ama satış yapamam kesinlikle. Nasıl satayım, bu benim evim” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap