SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:12
Nebiyan Yaylası, her mevsim bir başka güzel Görseli
GÜNDEM

Nebiyan Yaylası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘turizm’ merkezi olarak ilan edilmesinin ardından her dönem ziyaretçi akınına uğruyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi sırtlarında, ilçe merkezinden güney yönünde 20 kilometre uzaklıkta bulunan Nebiyan Yaylası, her mevsim sunduğu muhteşem doğası ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

1224 metre rakımla bölgenin en yüksek dağı konumunda olan Nebiyan Yaylası aynı zamanda ilimizdeki 7 turizm bölgesinden biri konumundadır. Yeşilin her tonunun, şelalelerinin ve temiz havanın ziyaretçileri karşıladığı bu doğal güzelliğe ulaşmak için 19 Mayıs ilçe merkezinden tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Nebiyan Dağı halk arasında "sivri" ve bazı kaynaklarda da "bünyan dağı" diye geçsede bölgenin genel ismini almıştır. Yaklaşık 1240 metre yüksekliğiyle Samsun'un en yüksek dağlarından biridir. En tepesinde yer alan yangın gözetleme kulesi eski zamanlarda kullanılmış olsa da günümüzde kullanılmamaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi ilan edilen Nebiyan Dağı, ormanları, yaylası ve dereleri ile Karadeniz Bölgesi'nin adeta seyir terası konumunda. Her mevsim ayrı bir doğal güzelliği bünyesinde barındıran Nebiyan Dağı, sonbaharla birlikte ziyaretçilerini karşılıyor.

Nebiyan Yaylasına Nasıl Gidilir?

Samsun merkezden Nebiyan Dağı’na gitmek isteyenler: Samsun-Sinop karayolunu takip ederek, 19 Mayıs İlçesi’ne vardıklarında Atatürk Bulvarı üzerinden Fatih Caddesi istikametine sapacaklar. Bu yol güzergahı üzerinde yaklaşık 30 kilometre gidildikten sonra Nebiyan Dağı’na ulaşmış olacaklar. Samsun merkez baz alındığında yolculuk yaklaşık olarak 2 saat sürüyor.

Bölge suyu ve oksijeni  ile ünlü olmakla birlikte birçok doğa sporunu yapmaya uygundur.

Nebiyan Yaylasında;

yayla turizmi,
dağcılık, yürüyüş-tırmanış,
foto safariler yapılabilir
kamp kurulabilir



Bölgesindeki en yüksek zirveye sahip Nebiyan Dağın zirvesinde güneşin doğuşunu görmenizi tavsiye ederiz.

0 Yorum

Yorum Yap