• Samsun
  • Son Güncelleme 11:58
Meteoroloji uyardı: Soğuk hava geliyor Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde 21-25 Aralık süresince soğuk havanın etkili olacağı belirtilerek uyarıda bulunuldu. Samsun’da sıcaklıkların 1-10 derece olması ve 22 Aralıkta ise karla karışık yağmur yağması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt geneli için hem soğuk hava hem de fırtına uyarısı yapıldı. Uyarı kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. 21-25 Aralık tarihleri için yapılan soğuk hava uyarısında şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemiz genelinde etkili olan yağışlı havanın 22.12.2021 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak, sıcaklıkların 21.12.2021 Salı gününden itibaren Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının 24.12.2021 Cuma günü batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.”


Salı ve Cuma günleri arasında ise 8 büyükşehirde beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle sıralandı: Ankara -9/-2. İstanbul 0/6, İzmir 5/14, Konya -12/0, Samsun 1/10, Trabzon -1/7, Erzurum -19/-6, Diyarbakır -5/6” Ayrıca Samsun için 22 Aralık Çarşamba günü ise karla karışık yağmur beklenirken vatandaşlar olumsuz hava koşullarına karşı tedbir almaları konusunda uyarıldı.

Karadeniz için fırtına uyarısı


Öte yandan Meteoroloji tarafından Karadeniz için fırtına uyarısı da yapıldı. Batı Karadeniz’in doğusunda (Zonguldak-Sinop arası) 20 Aralık öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına beklendiği, fırtınanın gece saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Ayrıca 20 Aralık gece 21:00 sıralarına kadar Güneyli yönlerden Giresun ve Artvin’in iç kesimlerinde fırtına (40-70 km/saat), Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği ifade edilerek vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.
 

 

0 Yorum

Yorum Yap