• Samsun
  • Son Güncelleme 03:05
Kovid-19’un turizm etkisi: Dijital gezgin Görseli
GÜNDEM

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Kovid-19 pandemi sürecinde işyerlerine gitmeden esnek çalışan birçok çalışanın turizm sektörü için ‘Dijital gezgin’ terimini oluşturduklarını söyledi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kovid-19 pandemi sürecinde birçok çalışanının işyerlerine gelmeyerek evlerinden mesailerini yapmaları turizm açısından yeni bir durumu da ortaya çıkardı. Bu kişiler için turizmciler ‘Dijital gezgin’ ifadesini kullanmaya başladı.

 

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, pandemi sonrasında bir çok çalışanın işlerini bürolara gitmeden yanlarında bulanan dizüstü bilgisayarları ile yaptıklarını bu şekildeki bir çok kişinin bulundukları mekanın yapacakları işi etkilemediklerini belirterek “Kovid-19 sürecinde artık gördük ki bazı işler ofiste yapılmasa da oluyor. Büyük firmalar buna ciddi bir yatırım harcıyor. Personelin bir kısmını, ofise gelmesi gerekmeyenleri bir şekilde nasıl bir şekilde bu sistemin içinde sağlıklı tutabilirim peşindeler. Amaç ofise gelmesine gerek yok yapacağı işi bilgisayarından yapabilir. Böyle olunca kişi bilgisayarla bu işi yapabiliyorsa bilgisayar ve kendisi neredeyse her yerde bu işi yapabilir. İşte bunlara ‘Dijital gezgin’ diyorlar. Böyle bir trend var. Bizim bir hedef kitlemizde aslında bu olabilir. Buda insanları daha fazla özgür kılıyor. Özgür kıldıkça daha fazla seyahat ediyor insanlar. Dolayısıyla bu dijital gezginler de son derece artmaya başladı artacak da” dedi.
 

‘Dijital gezginlere Samsun’u cazip hale getirmeliyiz’


Bu durumun turizme de kesinlikle katkısı olduğunu dile getiren Toktaş, “Bizde Samsun’u bu dijital gezginlere nasıl cazip hale getirebiliriz onu düşünmeliyiz. Sonuçta bu insanlar bulundukları yerlerde hem dizüstü bilgisayarlarından işleri yapabiliyor hem de aynı anda turistik amaçla gezebiliyorlar. Turizm faaliyetinde bulunurken aynı anda işyerleri için işlerini de yapmış oluyorlar. Bu esneklik turizm açısından da yeni bir durumu ortaya çıkardı. Bizde kentimizde oluşturduğumuz turizm rotaları ile bu kitleyi de çekmeyi ve turizm hareketini sağlamalıyız” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap