SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 18:04
Kovid-19 ile birlikte Youtube ev hanımları için yeni iş kolu oldu Görseli
GÜNDEM

Samsun'da yaşayan Nurcan Bilik, 4 yıl önce video paylaşım sitesi Youtube kanalında her gün kendi yaptığı yemeklerin tariflerini paylaşarak 365 bin takipçi sayısına ulaştı. Bilik, Kovid-19 sürecinde de birçok ev hanımının sosyal medyaya yöneldiğini söyledi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yaşayan evli ve bir çocuk annesi 34 yaşındaki Nurcan Bilik, kızının doğumu ile birlikte çalıştığı iş yerinden ayrılarak 2019’de Youtube üzerinden 'Bilik Ailesi' adında kanal açıp video paylaşmaya başladı. Videoların izlenme sayısının artmasıyla birlikte Bilik’in takipçi sayısı 365 bine çıktı. Videoların reklam geliriyle aylık asgari ücrete denk para kazanan Bilik, artık Youtube’nin profesyonel bir iş olarak görüldüğünü söyledi. Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte insanların evlere kapandığını, birçok kişinin işsiz kaldığını ya da evlerinden çalışmaya başladığını belirten Bilik, bununla birlikte sosyal medyada geçirilen sürenin de attığını söyledi. Bu durumun birçok ev hanımını sosyal medyaya yöneltip bunu bir iş olarak görmelerini sağladığını dil getiren Nurcan Bilik, “Artık insanlar Youtube’yi ciddi bir iş kolu olarak görüyorlar. Bu anlamda pandemi süreciyle birlikte insanların evlerde kaldığı süre artınca hem sosyal medyada geçirilen zaman arttı bununla birlikte iş amaçlı olarak bu alana yönelen ev hanımlarının sayısı da arttı. Birçok kişi bana sosyal medyadan ulaşarak kendilerinin de Youtube üzerinden video paylaşıp bunu bir iş olarak yapmak istediğini söylüyor. Benim çevremde de gerek yemek yaparak, gerek farklı el becerileriyle ürün üreten kadınlar hazırladıkları videoları bu mecradan paylaşıp para kazanıyorlar. Pandemi ile birlikte bu işe başlayan ev hanımlarının sayısı da oldukça arttı” diye konuştu.



‘Ev hanımları için yeni bir iş kolu oldu’

Nurcan Bilik, günlük evdeki malzemelerle yaptığı yemeklerin tariflerini paylaşarak 4 yılda 365 bin takipçi sayısına ulaştığını belirterek “Herkes videolarda yemek yapmak zorunda değil tabi. Birçok insan el işleri, boyamalar, dokumalar gibi birçok yaptığı ürünü paylaşıyor. İnsanlar videolar üzerinden öğreniyorlar. Özellikle ev hanımları için sosyal medya platformlarının bunu bir iş olarak görenler için çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Benim gibi ev hanımlarının evi hem de işyerleri oldu. Evde yaptıkları ile aynı zamanda sosyal medya üzerinden iş sahibi olup para kazanabiliyorlar. Bu avantajı nedeniyle sosyal medyaya profesyonel olarak giren birçok ev hanımı var” diye konuştu.
‘Aile bütçesine katkı sağlıyorum’

Aile bütçesine katkı verdiği için çok mutlu olduğunu belirten Bilik, “İlk önce cep telefonu ile videolar çekiyordum. Sonra kazandığım para ile kamera ve diğer ekipmanları aldım. Yine kendi işime yatırım yaptım. Böyle de devam ediyorum. Çektiğim videoları yine kendim montajlıyorum. Ben bir işi olarak bunu görüp ciddi bir şekilde kendi işim için çalışıyorum. Devlete vergimi veriyorum. O yüzden benim gibi birçok kadın bunu yapabilir, başarılı olabilir. Kendi evlerinde kendi işlerinin sahibi olabilirler. Kendi ürettiklerini, başkalarıyla videolar kanalıyla paylaşıp iş sahibi olabilirler” şeklinde konuştu.
 

0 Yorum

Yorum Yap