• Samsun
  • Son Güncelleme 13:15
İsimleri görev yaptıkları okulda yaşatılacak Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kahramanmaraş’taki depremde enkaz altında eşleri ve çocuklarıyla birlikte kalarak şehit olan sınıf öğretmeni Ayşe Ela ile Ayşen İlboğa’nın isimleri, görev yaptıkları Şehit Öğretmenler İlkokulu'nda yaşatılıyor.

 

Öğretmenlerin fotoğraf ve isimleri şehit eğitimciler köşesinde yerini alırken, dolaplarından çıkan eşyalar ise sergileniyor. Ayrıca genç öğretmenlerin isimleri, daha önce yapımında görev aldıkları Şehit Öğretmenler Çeşmesi’nde yerini aldı. Okul müdürü Erol Yorulmaz, ağır hasar alan A bloğun yerine 4 sınıflık anaokulu yapılacağını belirterek, sınıflara ise bu öğretmenlerin eş ve çocuklarının adlarını vereceklerini söyledi.

 

Durkadiroğlu ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi'nde öğrencilerin gönül dünyalarında olumlu izler bırakan farklı ve başarılı eğitim uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Şehit Öğretmenler İlkokulu'nda görev yapan öğretmenlerden 44 yaşındaki Ayşe Ela, eşi ve 2 çocuğuyla, 35 yaşındaki Ayşen İlboğa da eşi ve çocuğuyla birlikte 6 Şubat depreminde hayatını kaybetti. Cenazeleri ise memleketleri Mersin’de toprağa verilirken, büyük üzüntü duyan meslektaşları ve öğrencileri ise yas tutuyor.

 

“ONLARI ÇOK ÖZLÜYORUZ”


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin SBB TV YouTube kanalına konuşarak büyük acı yaşadıklarını belirten Şehit Öğretmenler İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz, “6 Şubat’ta şehrimizle birlikte 10 ilimiz, depremin ötesinde büyük bir zelzele yaşadı. Bizim de okul olarak Ayşe Ela hocamızı, eşi Aytaç, kızı Ayşe Beril ve oğlu Ahmet'i, Ayşen İlboğa öğretmenimizi, eşi polis memuru Çağdaş Mehmet ve oğlu Ertuğrul'u kaybettik. Aileleriyle birlikte toplam 10 şehidimiz var. Zorlu bir süreç yaşıyor, yasımızı tutuyoruz. Burada bir emek vardı. Gönüllere dokunup nakşediyor, taze fidanlar yetiştiriyorduk. Şimdi ise yoklar. Bu çok acı. Üstelik tarifi de mümkün değil. Onları çok özlüyoruz” diye konuştu.

 

DERSLİKLERİN HER BİRİNE ONLARIN İSİMLERİ VERİLECEK


Okul ayakta kaldığı sürece deprem şehidi öğretmenlerin isimlerinin yaşayacağını ifade eden Müdür Yorulmaz, “Okulumuzdan hain terör örgütü PKK’nın şehit ettiği Kahramanmaraşlı 6 öğretmenimiz var. Onları unutturmamak için anma köşesi yapmıştık. Bu köşeye Ayşe Ela ve Ayşen İlboğa’nın fotoğraflarını da ekledim. Bunun yanı sıra dolaplarını açtım ve diplomalarından kalemlerine, öğrencilerinin yazdığı notlardan resimlerine kadar şahsi eşyalarından hatıra kalan ne varsa hepsini sergiliyorum” diyerek, “Bahçemizde Şehit Öğretmenler Çeşmesi yapmıştık. Çeşmeye genç öğretmenlerimizin de isimlerini yazdırdık. Ayrıca ağır hasar alıp yıkılacak A bloğumuzun yerine 4 derslikli ana sınıfı inşa edilecek. Dersliklerin her birine deprem şehidi öğretmenlerimizin ve ailelerinin isimlerini vereceğiz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız. Öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

ACI HATIRALARI UNUTTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ


Okulu eğitim- öğretime hazırlamaya çalıştıklarını anlatan Şehit Öğretmetmenler İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz, “Öğretmen ve idareci grubumuzla koordineli şekilde okulumuzda bakım onarım çalışması yapıyoruz. Hafızalarından depremin etkilerini silmek adına okulun birçok yerini değiştirdik. Personellerimiz de geldi. Baştan aşağı yeniden temizleyerek düzenliyoruz. Kitaplarını sıralarına koyduk. Pazartesi günü de öğrencilerimizle yeniden buluşacak, kucaklaşacak, hasret gidereceğiz. Tabi depremle birlikte çok acı bir süreçten geçtiler. Başka memleketlere gidenler, çadırlarda kalanlar oldu. Dolayısıyla ilk hafta uyum süreci yaşayacağız. Bu zorlu geçecek ama Allah’ın izniyle ilk haftalarda onları motive ederek, yaşanan sıkıntıları, acı hatıraları unutturmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

YÖRESEL KIYAFETLERLE GEZİYOR


Okulda zaman zaman Türk kültürünün yöresel kıyafetlerini giyerek dolaştığını belirten Yorulmaz, “Üzerimdeki kıyafet, Türkmenistan’a ait. Bunun yanı sıra Kırgızistan ve Kazakistan’dan gelen kıyafetlerim, Yunus Emre derviş hırkam, şehrimin kültürünün parçası çete kıyafetim var. 12 Şubat’ta giyip öğrencilerim arasında dolaşırım. Bazen de alp olur, ayağımda çarığa benzeyen ‘Şeftali Yemeni’ giyerim. Çünkü bu hem benim öz kültürüm hem de öğrencilerimin üzerinde olumlu etkilerini görüyoruz. Sanal alemde kendilerine rol model arayan öğrencilerimize, öz kültürlerini tanıtıyor, rol model seçebilecekleri kalıpları oluşturuyoruz. Örneğin öğrencilerim arasında kültürlerini yansıtan kıyafet giymeleri serbesttir. 70 tane bordo bereli ve çete kıyafeti giyen erkek ile bindallı giyen kız öğrencilerim var. Onları gördükçe de onlarla gurur duyuyoruz. 9 yıldır bu okulda görev yapıyorum. Velilerimizden de gelen misafirlerimizden de çok güzel geri dönüşler alıyoruz dedi.

 

0 Yorum

Yorum Yap