• Samsun
  • Son Güncelleme 21:58
Emine Erdoğan, Ahlat'ta Samsun çadırını ziyaret etti Görseli
GÜNDEM

Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan Türk Obası Çadırı’nda yerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi çadırını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ziyaret etti.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Okçular Vakfı ve Ahlat Belediyesi organizasyonuyla gerçekleşen etkinlikler de Samsun Çadırı ilgi odağı oldu. 1071 yılında Sultan Alparslan’ın Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı Ahlat’ta otağının kurulan çadırı yüzlerce kişi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Samsun çadırını ziyaret ederek bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin tarafından “Yüzüncü Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” kitabı hediye edildi.

 Görseli Ahlat Türk Oba Çadırı’nda ‘Samsun’ standına büyük ilgi
Malazgirt Zaferi'nin 950’inci yıldönümü kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan Türk Obası Çadırı’nda yerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü.

Emine Erdoğan, Samsun çadırında sergilenen “Kenevir’in Hikayesi” bölümüyle de özellikle ilgilendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel tezgahlarda üretilen kumaşlardan yapılan ürünler hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan’dan geleneksel olarak kenevir kumaşından üretilen gömlek hediyesi için eşinin beden ölçüleri alındı.

0 Yorum

Yorum Yap