SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:09
Bir ayda 20 bin ton çaça avlandı Görseli
GÜNDEM

Samsun’da 15 Mayıs’a kadar avlanmasına izin verilen çaça balığı avı bu gece yarısı itibariyle sona edecek. Son bir ayda avlanan yaklaşık 20 bin ton çaça balığı, balık unu, balık yağı ve balık yemi sanayinde kullanılıyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Denizlerle av yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından balıkçılar sadece Samsun’da avına izin verilen bu bölgeye özel olan çaça balığı avcılığı yaptı. Bu gece yarısı çaça balığı avcılığının da sona ereceği belirtildi. Samsunlu balıkçılar, her yıl av kapsamında bulunmayan çaça avcılığını 15 Mayıs’a kadar avlayabiliyor. Bu yıl 90 balıkçı teknesi çaça avına katılırken yaklaşık 20 bin ton çaça balığı avlandı. Kilosu 1.1 liradan satılan çaça balığının balık unu, balık yağı ve balık yemi sanayinde kullanıldığını belirtildi.

Atıf Malkoç, çaça balığının sadece Samsun’da 15 Mayıs’a kadar av yasağı kapsamı dışında tutulduğunu söyledi.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, çaça balığının sadece Samsun’da 15 Mayıs’a kadar av yasağı kapsamı dışında tutulduğunu belirterek “Çaça avı sezonu iyi geçti Allah bereket versin. Balıkçılar çaça avcılığından memnun bu yıl. 17 günlük tam kapanma sürecinde de balıkçılarımız av yaptılar onlara serbestti, bizi etkilemedi. Çaça balığını Samsun bölgesinin balığıdır. Yöresel balığımızdır. Çaça balığı sanayi balığı, balık unu ve yağı fabrikalarına veriyoruz, ihraç edilen bir balık. Mevsimlerin değişmesi nedeniyle denizde çok denizanası var. Tabi bu durum çaça avcılığını da etkiledi. İyi bir sezon oldu ama daha fazla çaça avı yapabilirdik, denizanasının fazla olması bizi avlanan balık miktarı açısından olumsuz etkiliyor. Her şeye rağmen buna da çok şükür diyoruz” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap