SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:06

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 itfaiye erinin kayıp olduğunu açıkladı. Öte yandan Adıyaman'da da 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Şanlıurfa ve Adıyaman son yılların en yoğun yağışı nedeniyle sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi. Şanlıurfa’da 4 Adıyaman’da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah saatlerinde etkili oldu. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su basarken kentte eğitime 1 gün ara verildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Adıyaman'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Çalışmalar şu an devam ediyor. Elektrik var, su var. Bir kaç günden beri uyarımız devam ediyor. Özellikle dere yataklarının etrafında her ilçenin kendine ait bir yapısı var. O yağmurun çok yağdığı ve derelerin taştığı etrafta bulunmamak gerek. Buna ait tüm tedbirlere ilişkin arkadaşlarımızın uyarıları var.' dedi.

0 Yorum

Yorum Yap