• Samsun
  • Son Güncelleme 07:56
Piyasalar Faiz Kararına Odaklandı Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Piyasalar Faiz Kararına Odaklandı! Dolar Ve Altında 'FED' Hareketi

Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklandı. Peki Fed'in faiz kararı ne olacak? 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı bugün açıklanıyor Peki Fed faiz artırımına gidecek mi? Piyasanın beklentisi ne? Dolar ve altın fiyatları faiz kararından nasıl etkilenecek? İşte cevabı...

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından yapılan analizde şu ifadelere yer verildi: "Haftanın en önemli konu başlığı olan Fed toplantısı bugün TSİ 21.00’de sonuçlanacak. Toplantıdan 75 baz puanlık faiz artırımı kararı çıkması bekleniyor. Ancak geçen hafta açıklanan ABD TÜFE rakamının piyasa beklentisinin üzerinde bir değer alması ve çekirdek enflasyonun yukarı yönlü eğilimini sürdürmesi nedeniyle 100 baz puanlık artırım da %20 ihtimalle fiyatlanıyor.

GÖZLER SAAT 21.30'DA!

Fakat %20’lik ihtimal faiz artırımı için düşük bir oran. Ayrıca manşet enflasyon iki aydır aşağı yönlü hareket ediyor. Buna para politikasının gecikmeli etkileri de eklendiğinde Fed’in faiz artırımlarına 75 baz puanla devam etmesi çok daha olası bir senaryo. Bu ölçekte bir artırım tamamen fiyatlanmış durumda. Dolayısıyla toplantı sonrasında piyasaların odaklanacağı asıl nokta Fed’in önümüzdeki aylardaki artırımların büyüklüğüne ilişkin vereceği mesajlar olacaktır.

Bu nedenle TSİ 21.30’da Fed Başkanı Powell’ın yapacağı açıklamalar son derece önemli. Fed bu toplantıda ayrıca güncel makroekonomik tahminlerini de açıklayacak. Söz konusu rakamlarda özellikle komite üyelerinin politika faizine ilişkin orta nokta tahminlerinin ve enflasyon beklentilerinin önemli olduğunu ve piyasalarda hareketlilik yaratma potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz. Tam tersi bir senaryo da geçerli olmakla birlikte agresif adımların devam edeceğine yönelik sinyaller verilmesinin küresel risk iştahını negatif etkileyen bir unsur olarak çalışmasını bekleriz.

 

0 Yorum

Yorum Yap