• Samsun
  • Son Güncelleme 15:03
Maaşlar İçin Yeni Çalışma Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bakan Bilgin Açıkladı! Maaşlar İçin Yeni Çalışma

Milyonlarca çalışan ve emekli merakla bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin 'Temmuz ayında maaş düzenlemesi olacak mı?' sorusuna cevap verdi. İşte detaylar

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin, çalışanları, emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirtti.

Milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Ayrıntılar ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi.

Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz'da açıklanmasının ardından durumun gözden geçirileceğini söyleyen Bilgin, şunları kaydetti:

"Çalışanları, emeklileri enflasyon tahribatından koruyacağız. Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz."

Gözler Temmuz Ayı Maaşlarına Çevrildi

Düzenlemenin detaylarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. “Hükümetimiz çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmaları yürütüyor” dedi.

Vedat Bilgin, gerçekleştirilecek düzenlemeyle birlikte alım gücünün iyileştirileceğini söyledi. Bakan Bilgin, haziran ayı enflasyonunu 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından durumun gözden geçirileceğini belirtti. 'Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi belirleyeceğiz' dedi. Gözler de bu açıklamanın ardından temmuz ayı maaşına çevrildi."

Erdoğan: Alım Gücünü İyileştireceğiz

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alın güçlerinde ki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dinleyecek tedbirleri alırken diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten işçi, memur ve emekli maaşlarına kadar geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Haziran ayı itibarıyla başvuruları başlayacak Aile Destek programı gibi yeni uygulamalarla da insanımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklar altında sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız sosyal desteklerin toplam tutarı 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği için geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyon haneye 2,5 milyar lirayı aşkın kaynak tahsis ettik. Doğalgaz tüketim desteği olarak da son 2 ayda 114 milyon lirayı aşkın bir kaynağı vatandaşlarımıza aktardık. Her iki desteğin de çerçevesini genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz"

 

0 Yorum

Yorum Yap