SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:19
En düşük emekli maaşı 8800 TL mi oluyor? Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

2.000 sonrası emekli olanların yıllardır beklediği intibak zammıyla ilgili yaşanan gelişmeler heyecanlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına yapılan artışla büyük sevinç yaşayan emekliler merakla intibak zammını bekliyor.

En düşük emekli maaşı yılbaşında 5.500 TL olarak belirlenmişti. Ancak hayat pahalılığının artması ve emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde devreye girdi. En düşük emekli maaşına yapılan 2000 TL'lik artış sonrasında yeni maaşlar 7500 TL'ye yükseldi. Bayram öncesi Bayram ikramiyesine yapılan zamla çifte mutluluk yaşayan emekliler için yeni bir müjde daha geliyor. Çünkü en düşük emekli maaşına bir kez daha artış yapılacak. 1.300 TL intibak zammı yolda.

EMEKLİ MAAŞLARINA 1300 TL İNTİBAK ZAMMI GELİYOR

Milyonlarca emekli uzun süreden beri intibak zammı bekliyordu. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'de bu konuda geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Yapılan görüşmenin ardından son derece olumlu konuşan Kazım Ergün, 2000 yılı sonrası emeklilerin mağduriyetini gidermek için gerekli girişimlerin yapılacağını söylemişti. Milyonlarca emekliye yeni Müjde yolda. 2000 yılı sonrası emekli olanlar için 1300 TL intibak zammı artışı yapılacak. Üstelik seçim öncesi bu artışın yapılacağı tahmin ediliyor.

0 Yorum

Yorum Yap