• Samsun
  • Son Güncelleme 15:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

"Bugün Emeklilikte Yaşı bekleyenlerle ilgili müjde ile huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi, uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Bizden önceki dönemde atılan adımları ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde 2008'de uygun hale taşıdık.

Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentileri karşılayan adımın müjdesiyle kendilerini desteği sergilemeye gidiyoruz.

20 yıl çalışmış kişinin emekli maaşı alabileceği bir sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Amaç çalışanın hakkının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine konuyu incelemeden taahhüt altına girmek istemedik. İlgili kurumlarımıza talimatı vererek çalışma başlattık.

Sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu artışlarla gösterdik. Asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür. Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle sistemi tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi düzenlemeyi de milletimize adıyoruz.

EYT düzenlemesi uzun ve kapsamlı bir çalışmanın ardından nihai halini almıştır.

(EYT düzenlemesi) Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağız.

Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

(EYT) Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli."

0 Yorum

Yorum Yap