SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 21:53
Büyükşehir’den üreticilere destek Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hasat Kurutma ve İşleme Faaliyetlerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında çiftçilere kurutma çadırı, alet ve ekipman desteği sağlandı.

Tarım alanlarının genişlemesine büyük önem veren ve çiftçileri her alanda desteklemeyi sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, aromatik bitki yetiştiriciliğinin gelişmesi noktasında fide ve fidan desteğinin yanı sıra alet ve ekipman desteğiyle de üreticilerin yanında yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma Ajansı) iş birliği ile Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Hasat Kurutma ve İşleme Faaliyetlerinin Geliştirilmesi projesi kapsamında üreticilere kurutma çadırı ile alet ve ekipmanlarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Tıbbi bitki yetiştiriciliği gelişerek bir sektör oluşmaya başlıyor

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca “Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin bölgemizde yeni yeni yaygınlaşması nedeniyle hasat, işleme ve paketleme altyapısı henüz oluşmamıştır. Geleneksel yöntemlerle uzun zaman alan işler, makineler sayesinde kısa sürede ve daha az iş gücü ile gerçekleştirilebilecektir.

Bu, daha geniş alanların ekilmesine, daha fazla ürün elde edilmesine ve sonuç olarak tarımsal üretimin artmasına olanak sağlayacaktır.

Çiftçi desteklemeleri araç parkı oluşturulması ve ortak kullanımda daha çok kişiye kolaylık sağlayacağından destekler Kooperatif, Birlik ve Dernekler üzerinden gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalarla ilimizde tıbbi bitkiler konusunda Kavak başta olmak üzere Bafra ve Ondokuzmayıs ilçelerimizde tıbbi bitki yetiştiriciliği gelişerek bir sektör oluşmaya başlamıştır” dedi.

Proje kapsamında Bafra, Kavak ve Ondokuzmayıs ilçesindeki 51 çiftçiye 4 Adet Kurutma Çadırı, 5 Adet Çapa Makinası, 10 Adet Biçim Makinası, 10 Adet Biçim Testeresi,20 Adet Biçim Makası, 5 Adet Poşet Kapama Makinası ve 2 Adet Dal Parçalama Makinası desteği sağlandı. Desteklerden Bafra Sürmeli Mahallesi Derneğine, Dönüşüm Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine ve Kavak Kadın kooperatifi üyeleri ve çiftçileri faydalanacaktır.

 

0 Yorum

Yorum Yap