• Samsun
  • Son Güncelleme 17:21
Büyükşehir Belediyesi Saathane’deki iki dükkan için kiralama ihalesine çıkacak Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen iki dükkan için kiralama ihalesi yapılacak. 14,50 metrekare taban alanı 29 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 02 Kasım 2023 günü saat 14:30’da, 50,10 metrekare taban alanı 100,20 metrekare kullanım alanı bulunan bir diğer dükkan için ise 09 Kasım 2023 günü saat 14:30’da yapılacak ihaleler açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek.


Samsun’un en önemli ticaret noktalarından biri olan ve insan yoğunluğunun en fazla olduğu losyonların başında gelen Saathane Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan dönüşüm projesi, bölgeye değer kattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen iki dükkan için kiralama ihalesi yapılacağı duyuruldu. 14,50 metrekare taban alanı 29 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 7 bin 250 lira muhammen aylık kira bedeli ile 02 Kasım 2023 günü saat 14:30’da, 50,10 metrekare taban alanı 100,20 metrekare kullanım alanı bulunan dükkan için 25 bin 50 TL muhammen aylık kira bedeli ile 09 Kasım 2023 günü saat 14:30’da kiralama ihalesi yapılacak.


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi hükümleri uyarısınca açık teklif usulü ile düzenlenecek kiralama ihalesi Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası 1’inci katındaki Toplantı Salonu’nda (Hançerli Mahallesi, 216. Sokak No:8) gerçekleştirilecek. İhalede (artırım) yarışma muhammen aylık kira bedeli üzerinden yapılacak. İhale Şartnamesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’ndan ücretsiz temin edilebilecek. 

‘ÇOK TALEP VAR’


Yapılacak ihalelerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Saathane Meydanı Dönüşüm Projesi’nin son aşamasına gelindiğini söyleyerek “Peyzaj düzenlemelerimiz, oturma mekanlarımızın yanında inşaatlarımız da büyük oranda bittiği için dükkanlarımız da açılmaya başladı. Dükkanlar açık olunca bölgedeki alışveriş aktivitesi de arttı. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak burada dükkanlarımız mevcut. Dükkanlarımız için 2 Kasım ve 9 Kasım’da kiralama ihalesine çıkacağız. Bunların peşinden bir tane daha dükkanımızın kiralama ihalesi daha yapılacak. Dükkanlarımızın hemen Taşhan’ın yanında bulunuyor ve direkt olarak Saathane Meydanı’na bakıyor. Çok talep olduğu için hemen kiralama ihalesine çıkalım istedik. Dükkanlarımızdan biri 14,50 metrekare, diğeri 50,10 metrekare taban alanına sahip. Son aşamada tentelerimizi de taktık, çok nostaljik bir görünüm oldu. Samsun eski günlerine geri dönüyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
 


‘MÜLK SAHİPLERİ İLE ANLAŞTIK’

“Aynı zamanda halen Büyük Cami’nin önünde yıkılmamış olan dükkanlar var. Biz mahkeme süreci devam ederken buradaki mülk sahipleri ile anlaştık. Belediyemize ait olan ve yapımı tamamlanan dükkanlara kendilerini geçici süreyle 1 yıllığına kulanım hakkı tanıdık. Bu işyerlerinin taşınma işleminin ardından boşaltılan dükkanlar yıkılacak. Daha sonra yeni dükkanlar yapıldığında vatandaşlarımız kendi yerlerine geçecekler. Geçici süreyle kullandıkları dükkanlar için de yine kiralama ihalesine çıkacağız.”


 
‘KENTİN ÇEHRESİ DEĞİŞMİŞ OLACAK’


Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Albayrak, “Saathane Meydanı’nda ayrıca belediye hizmet binamızın yıkımının ardından yerine yapılacak ticaret alanı için çalışmalar sürüyor. Buradaki inşaat tamamlandığında Ziraat Bankası da başkanlık makamının arka kısmında yer alacak. Samsun eski kent dokusuna kavuşmuş olacak. Böylece hem kentin çehresi değişmiş olacak hem de buradaki dönüşüm tamamlanmış olacak” diye konuştu.  

0 Yorum

Yorum Yap