SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:23
Kırtasiye alışverişi telaşı başladı Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Velilerde ve öğrencilerde kırtasiye telaşı başladı.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılının ilkokul zili 11 Eylül Pazartesi günü çalacak. Okulların açılmasına az bir zaman kaldı, velileri ve öğrencileri okul alışverişi heyecanı sardı. Okul heyecanı yaklaşırken veliler ihtiyaç listelerini hazırladı. Listelerin ‘En uyguna nasıl tamamlanır’ telaşını yaşamaya başladı. Kırtasiyeciler, marketler ve e-ticaret siteleri pek çok kampanya yaparak tüketiciye cazip seçenekler sunuyor. Marketler ve online sitelerde yapılan kampanyalara ilgi büyük.

Kırtasiye ürünlerinde artan  fiyatlar sebebiyle bir çok veli ikinci el ürünlere de  talep gösteriyor. Geçen sene en az 500 liraya dolan çantayı bu yıl doldurmak en az bin liradan başlıyor.

Uzmanlar, yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala kırtasiye alışverişi yapacak olan veli ve öğrencilere önemli uyarılarda bulunuyor.

Kırtasiye alışverişi yapacak olanların sağlığa zararlı ürünlerden uzak durması gerektiğini belirten uzmanlar, merdiven altı diye tabir edilen albenili ürünler yerine sağlık açısından zararı olmayan ürünlerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

 

0 Yorum

Yorum Yap