• Samsun
  • Son Güncelleme 20:30
Ara tatil sonrası ilk ders zili bugün çaldı, bazı okullar olumsuz hava şartları sebebiyle tatil edildi. İşte o il ve ilçeler... Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ara tatil sona erdi, öğrenciler 9 günlük tatilin ardından bugün dersbaşı yaptı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi ise 19 Ocak'ta sona erecek.

 

9 günlük ara tatil sona erdi, milyonlarca öğrenci okullarına döndü.

İlkokul, ortaokul ve liselerdeki 9 günlük ara tatilin ardından ilk ders zili bugün çaldı. Milyonlarca öğrenci tekrar eğitime başladı.

Kasım ayı ara tatilinde öğretmenlerin seminerleri son kez çevrim içi yapıldı. Öğretmenler, mesleki eğitim sunumlarına katıldı.

 

Bazı okullara "olumsuz hava" engel oldu

Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan kar yağışı, sağanak ve fırtına eğitim ve öğretimi gecikmeli başlatacak. 

İşte okulların tatil edildiği o il ve ilçeler...

 

İstanbul

İstanbul Şile`de derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı. Valiliğin açıklamasına göre Şile`de bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacak.

 

Zonguldak

Zonguldak Valiliğinin açıklamasına göre, ildeki olumsuz hava şartları nedeniyle bugün tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacak.

 

Bolu

Bolu Valiliği, hava şartları nedeniyle pazartesi günü il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 gün idari izinli sayılacaktır."

 

Sakarya

Sakarya`nın Hendek ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime Hendek Kaymakamlığınca 1 gün ara verildiği kaydedildi.

 

Düzce

Yığılca ve Akçakoca genelinde sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava şartlarının devam ettiği ilçede birçok ev ve iş yerini su bastı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

 

Bartın

Bartın`ın Amasra ilçesinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel, idari izinli sayılacak.

 

Karabük

Valilikten yapılan açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

 

Diyarbakır

Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, devam eden yoğun yağış nedeniyle Bismil ve bağlı köylerde 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi. Diyarbakır`ın Kulp ilçesinde de bir okulda sağanak nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçedeki Aygün İlkokulunda bugün eğitim öğretime ara verildi.

 

Sinop

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi." Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

 

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 01.00-18.00 saatlerinde elektrikli scooter, motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışına yasak getirildiği kaydedildi.

 

Sinop Üniversitesi`nde eğitime ara

Sinop Üniversitesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitenin tüm birimlerinde eğitim öğretime 20 Kasım Pazartesi günü ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, üniversite çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

 

Bingöl

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yoğun yağışların devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde kar beklendiğini belirterek 5 ilçede okulların 1 gün tatil edildiği açıkladı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

Batman

Batman`da, aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

 

Birinci dönem 19 Ocak'ta sona erecek

19 milyondan fazla öğrenci için birinci dönem 19 Ocak'ta sona erecek. Öğrenciler, ikinci döneme 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatiline ise 5 Nisan'da çıkılacak. 15 Nisan'da öğrenciler ikinci döneme kaldıkları yerden devam edecek.

 

LGS 2 Haziran'da, YKS 8-9 Haziran'da

İkinci dönemde 8'inci ve 12'nci sınıfların sınav maratonu var. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı da 8-9 Haziran tarihlerinde...

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap