• Samsun
  • Son Güncelleme 08:19
Aile bütünlüğünün korunması için bin 500 kişiye rehber oldular Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, vatandaşlara dini konularda bilgi verirken ailelerde yaşanan problemlerin çözümü noktasında da aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla katkı veriyor. 2021 yılında Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’na aileye yönelik soru ve sorunlarla ilgili bin 500 kişi başvurarak destek aldı.

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Müftüsü Çakır, Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın Kuran ve sünnet ışığında topluma aile hakkında dini rehberlik hizmeti sunduğunu ve ailede yaşanan problemlerin giderilmesi noktasında da destek olduğunu söyleyerek “Amacımız aile bireylerini tehdit eden problemlerin çözümüne, en güzel şekilde katkı sağlamak, problemi aşma noktasında rehberlik etmek. Bunu yaparken de kişisel bilgilerin gizliliğine, Mahremiyete son derece riayet ederiz. Bu hizmette kuşatıcı, katkı sağlayıcı ve kucaklayıcı hizmet sunmaya önem veririz” dedi.



‘Telefonla ya da yüz yüze başvuru yapılabiliyor’

Aile ve Dini Rehberlik Büroları’na vatandaşların telefonla ya da yüz yüze gelerek başvurabildiklerini ifade eden Müftü Çakır, “Vatandaşlarımızın soru ve cevaplarına çözüm aramakta onların dini ailevi konularda sorduğu sorulara fetva vermekte ve rehberlik yapmaktayız.

Yine mahremiyet sınırlarına riayet edilerek, yargılamadan dini bilgiler ışığında yardımcı olup rehberlik ederek çözüm odaklı projeler oluşturmakta, alan dışı konularda ise ilgili kurumlara onları yönlendirmekteyiz” şeklinde konuştu.



‘Ailenin huzuru için üst düzeyde gayret ediyoruz’

Müftü Çakır, ailelerde yaşanan problemlerin giderilip aile bütünlüğünün devam ettirilmesini sağlamak amacıyla da çalışmalar yaptıklarını söyleyerek “Aile ve dini rehberlik bürolarına gelen müracaatlarda boşanma konularında da gereken bilgiyi verme, aileyi güçlendirme eğer birliktelik sağlanamıyorsa boşanma sürecinin sağlıklı geçirmelerine destek olmanın gayreti içerisindeyiz.

Ailenin huzuru, ailede şiddettin ve istismarın önüne geçilmesi bizler için önemli sorumluluklardan. Onun için bu konuda çok hassas davranmaya çalışıyoruz. Gerek telefonlarla gerek yüz yüze gelerek problemlerini paylaşan kardeşlerimize elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Aileyi kuşatıcı ve onarıcı şekilde bütün çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Müftü Çakır, müftülükte yapılan görüşmelerin yanı sıra görevlilerin çeşitli etkinlikler vasıtasıyla ailelerle birlikte olduklarını, zaman zaman aile ziyareti gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.


‘Eğitim çalışmalarına ağırlık verdik’

Aile ve sosyal sorunlara yönelik olarak eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Müftü Çakır, “Evlilik öncesi eğitimler bunun en önemli ayağını oluşturuyor. Evlilik öncesi seminerler, aile okulları, çocuk ve gençlere değerler eğitimi, aile sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler planlamakta ve hayata geçirilmektedir.

Ailenin fertlerine yönelik, şiddet, ihmal ve istismar gibi sosyal sorunlara sorumluluk projeleri üretir ve bu noktada aileleri bilinçlendirme elimizden gelen katkıyı sağlama noktasında da son derece duyarlı bir şekilde hizmete devam etmekteyiz” diye konuştu.

 


 

0 Yorum

Yorum Yap