SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 17:16
Fırtına uyarısı Görseli
ÇEVRE

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'de fırtına uyarısında bulundu.


Denizlerde fırtına beklentisi hakkında Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Karadeniz’de meydana gelmesi beklenen fırtına ile ilgili uyarıda, “Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.


Öte yandan Samsun’da 18 Ekim Çarşamba günü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklıklarının da 4 ila 6 derece azalarak, ekim ayı ortalamalarının altına inmesi bekleniyor. Samsun’da gündüz hava sıcaklığının 15 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, heyelan uyarısı


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yeni uyarıda ise "18 Ekim Çarşamba günü beklenen sağanak şeklindeki yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Sinop ve Samsun'un batı kesimlerinde, akşam saatlerinde ise Samsun'un kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21/50 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

0 Yorum

Yorum Yap