SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:45
Büyükşehir'den kentin ciğerlerine bakım Görseli
ÇEVRE

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Muzaffer Önder Parkı’nda bulunan ve dünyada en uzun süreli oksijen üretebilen ağaçlar sınıfında yer alan sekoya ağaçlarının bakımı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, doğal güzelliklerin ve yeşil alanların korunması amacıyla ağaçların bakım, onarım ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda özellikle Muzaffer Önder Parkı’nda bulunan ve dünyada en uzun süreli oksijen üretebilen ağaçlar sınıfında yer alan sekoya ağaçlarında bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Samsun’un akciğerleri olan oksijen kaynağı ağaçların uzun ömürlü olabilmesi ve zararlı böcekler ile hastalıklara karşı korunabilmesi için özel ilaçlama yöntemleri uygulandı.

TÜM AĞAÇLARIN BAKIMI DÜZENLİ YAPILIYOR

Kentin yeşil dokusunun önemine vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ”Doğanın bize sunduğu bu güzellikleri koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle, ağaçlarımızın bakımını düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Ağaçlar sadece kentimize estetik katmıyor, aynı zamanda çevre sağlığına da olumlu etkilerde bulunuyor. Bu çalışmalarla hem doğal dengeyi koruyoruz hem de kentimizin yaşanabilirliğini artırıyoruz" dedi.

BU AĞAÇLAR BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Daha yeşil bir Samsun için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Ekiplerimizle birlikte ilimizde mevut olan, bizim için değeri yüksek olan sekoya ağaçları ile ilgili bakım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sekoya ağaçları yeryüzünde yaşayan en uzun ömürlü ağaçlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu ağaçlar aynı zamanda dünyada en fazla oksijen üreten ağaçlardan. Buradaki 20’ye yakın ağacımıza mantarlardan, bazı hastalıklardan korumak adına çeşitli bakım, temizlik ve ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Öncelikle kurumuş olan dalları ince bir detayla temizledik, daha sonra elimizdeki ilaçla hastalığa karşı ilaçlama yaptık. Ayrıca iyi bir gübreleme ile bitkilerin hastalıklara dayanma gücünü artırıyoruz. Tüm bunların yanı sıra Başkanımızın çizdiği vizyon doğrultusunda şehrimizdeki tüm ağaçların gücümüz yettiğince bakım, temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yapıyoruz. Bu sayede şehrimizin hem ağaçlarını yeşil tutmak hem de yeşil bir Samsun’un devamını sağlamak adına sahada olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap