DİĞER



Ümran TURANOĞLU

Tekrar merhaba,

04.02.2022 11:54


Uzun bir aradan sonra burada sizinle bir konu üzerine konuşacak olmak çok kıymetli.

Bildiğiniz üzere yazdığım yazılarda daha çok toplumsal konuları ele alıyor, okuyucuların (yani sizlerin) konu üzerine düşünmelerini ve bir de benim penceremden konuyu değerlendirmelerini istiyorum.

Ancak bu sefer genel ve yıllardan beri süre gelen konulardan ziyade önce Samsun halkının sonrada tüm Türkiye’nin gündeminde olan ve manevi değerlerimize karşı yapılmış provokasyonu konuşacağız.

Bildiğiniz üzere 3 Şubat günü sabah saat 08:15 sularında Samsun’da gerçekleştirilmiş bir saldırıyla güne başladık.

Milli mücadelenin ilk adımının atıldığı Samsun’un vazgeçilmez simgesi haline gelen Onu Anıtı’na iki kişi tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiş, milli değerlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası ayaklar altına alınmak istenmişti.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı araştırma sonucu olayın faillerinin yakalandığı duyuruldu.

Ancak ben bu konuyu başka bir pencereden değerlendirelim istiyorum. Bildiğiniz üzere TEKNOFEST Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kararı ile bu yıl Samsun’da gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız bu konu hakkında Trabzon’a gerçekleştirdiği ziyaretinde gençler ile bir aradayken “Bu yılın en favori şehri olsa olsa Karadeniz’de Samsun olur dedik ve TEKNOFEST 2022’yi Samsun’da yapma kararı aldık.” Yorumunu yapmıştı.

Şimdi bir düşünelim, Cumhurbaşkanımız çıkıp Samsun için böyle bir yorum yapıyor ve ertesi gün Samsun böyle çirkin ve yaralayıcı bir haber ile gündeme geliyor. Sizce bu tesadüf mü? Olabilir mi? Aklıselim bir insan bu olayın tesadüf olmadığının muhasebesini kendi içinde yapabilir diye düşünüyorum. Biliyoruz ki TEKNOFEST hala belli bir kesim tarafından yok sayılan, görmezden gelinen ve en önemlisi de hazmedilemeyen buna rağmen de Dünya da eşi benzeri olmayan, tüm Dünya’nın imrenerek baktığı bir teknoloji festivali.

Bu festivalin Dünya’nın gözünde Türkiye’yi nasıl bir yere konumlandırdığı da malumunuz. Yani diyeceğim o ki, bu provokasyonun amacı Samsun hakkında Cumhurbaşkanımızın yaptığı yorumun ardından Samsun’u gözden düşürmek ve bu provokasyonu yapanları amacına ulaştırmak.

Ama Samsun halkının omurgalı duruşu bu provokasyonu yapanları da azmettirenleri de amacına ulaştıramadı. Samsun milli mücadelenin ilk adımının atıldığı, mücadele meşalesinin sonsuza kadar yandığı öncü şehir olmaya devam edecektir. Bu milletin milli değerlerine saldırmak bardağı taşıran son damla olur, buna cesaret edenler, yeltenenler, bu milleti birbirine kırdırmak isteyenler kurdukları hayalleri ancak rüyalarında gerçekleştirebilir.  Ne Samsun ne de milli değerlerimiz siyasi amellere kurban gitmedi gitmeyecektir..