DİĞER



Gülben KÖSE

“Gündeme 14 Mayıs Damgası”

27.03.2023 12:46


Gündeme, 14 Mayıs seçimlerinin siret etmesinin ardından haliyle cumhurbaşkanlığının yanı sıra milletvekilliği seçiminin ön hazırlığı hakimiyetini koydu. Bu ön hazırlık, partilerin aday adaylığının resmi işlemlere dökülmesini ve aday adaylarının kendilerini parti mensuplarına kabullendirmesini kapsayan bir süreç olarak adlandırılabilir. Milletvekillerinin, millettin arzına sunumunun evvelinde; her partide, parti mensuplarına sunulduğu bir süreç bu.

Bu sürecin bir yapı taşı da Samsun'dan milletvekili aday adaylığını vermiş olan, genç milletvekilliğine talip Hüseyin Batuhan Erkan. Genellemede 97 milletvekili aday adayı ve genç olarak özelleme yaparsak 30 yaş altı 9 genç milletvekili aday adayı ile kendisini siyasetin kurumsal dünyasına kabullendirme hedefi ile bir yola girişmiş bir birey.

Kendisine "Neden H. Batuhan Erkan?" diye sorulursa elbette verecek bir çok cevabı vardır. Benim için ise genç bir milletvekili aday adayı olarak politikada dinamikliği, değişen siyasi konjonktürlere daha hızlı adapte olabilmeyi, değişen dünya düzeninde teknolojiye güçlü bir hakimiyetin simgesi olmayı ifade ediyor.

Genç olmak, bir çok alanda olduğu gibi politikada da tecrübe erkanı büyüklerimizden geri planda kalmak gibi canlanabilir zihinlerde. Fakat bir az evvel değindiğim hususlar, politikada tecrübeli büyüklerimiz ile gençlerin mesai arkadaşı olması gerektiğini tasdikler nitelikte.

Bugün Marmara bölgesine, başta İstanbul olmak üzere, Rümeysa Kadak'ın bir genç milletvekili olarak kurduğu gençler üzerindeki hakimiyet ve bir nevi politik ablalık bağı neden Karadeniz bölgesinde de Hüseyin Batuhan Erkan tarafından kurulmasın? Mecliste daha fazla genç milletvekili neden gençler adına söz almasın, neden onlar adına kararlara öncülük etmesin?

Değinmek istediğim konu Hüseyin Batuhan Erkan üzerinden genç milletvekilleri noktasının ehemmiyeti. Siyasette gençlerin önünü açan, seçilme yaşını 18'e indirip, gençlere meclis koltuklarında yer ayıran cumhurbaşkanımızın bizlere yine mecliste daha çok söz hakkı tanıyacağına şüphemiz sonsuz.