DİĞER

SBB Tarım Dergisi’nin 4. Sayısı Yayınlandı

TARIM29.08.2022 10:51

HABER MERKEZİ


SBB Tarım Dergisi’nin 4. Sayısı Yayınlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, dijital ortamda hazırladığı SBB Tarım Dergisi’nin 4. sayısı yayınlandı. Belediyenin çalışmaları ile sektöre ilişkin özgün içerikli makalelerin yer aldığı dijital dergiye, www.samsun.bel.tr adıyla kurumun resmi internet sayfasından ücretsiz ulaşılabilecek.

Tarımda ürün çeşitliliğini artırarak, üretimi yaygınlaştıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere her konuda destek olmaya devam ediyor. Üreticilerin ekonomik kazançlarını yükseltecek her projenin içinde yer alan belediye, bireysel danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra dijital dergisi SBB Tarım’da da sektörel konuları işliyor.

Ürettiği özgün içeriklere ilişkin bilimsel makalelere yer verilen derginin 4. sayısı çıktı. Dört ayda bir yayınlanan SBB Tarım’ın Eylül-Aralık sayısında insansız hava araçlarının tarımsal üretimde kullanımı, kooperatifçiliğin önemi, seracılığı olumsuz etkileyen zararlılar ve mücadele yöntemleri, bitkisel ve hayvansal üretimin sigortası olan yem bitkileri, toprak analizi, yaşam alanlarının parazitleri bitler, tarımsal üretimde sulamanın önemi, buzağılarda kolostrum yönetiminin önemi, arıcılıkta sonbahar dönemi çalışmaları, muhtarlar ve muhtarlık müessesesi konuları yer alıyor. Dergide ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarından derlenen haberler bulunuyor. 

Tarımsal üretimin yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Samsun Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tarıma yönelik katkımız elbette desteklerle sınırlı değildir. Son yıllarda sektörel konularda bilgi kirliliğinin oluşması sebebiyle üreticilerimiz doğru bilgiye erişmekte güçlük çekmektedir. Biz de bu ihtiyacın karşılanarak çiftçilerimizin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla eğitim ve yayın çalışmalarına ağırlık verdik. Dijital SBB Tarım dergimizi çıkararak üreticilerimizi her konuda bilgilendiriyoruz. Elimizden geldiğince bilimsel makaleleri ve haberlerimizi yayınladığımız dergimizi daha geniş kitlelere ulaştırma gayreti içindeyiz. Bundan sonraki süreçte de tarım şehri olan Samsunumuzda ‘Bugün İçin Değil, Yarın İçin Tarım” ilkesiyle çiftçilerimizin daha donanımlı olmasına yönelik destek, eğitim ve yayın çalışmalarımızı artıracağız. Tarımsal üretim artışında üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Diğer