DİĞER

Soner Soykan: Kötü kader son bulacak

SPOR08.05.2021 13:48

Salim YILDIZ

Bir sezon boyunca çok emek verip çalıştıklarını söyleyen Yılport Samsunspor Genel Müdürü Soner Soykan, "Samsunspor'umuz ya direkt ya da play-off'lardan Süper Lig'e çıkacak. Başkanımız Yüksel Yıldırım ile beraber kötü play-off kaderleri geride kalacak" dedi


Yılport Samsunspor A.Ş Genel Müdürü Soner Soykan, 'samsunsehirgazetesi.com'a özel açıklamalarda bulundu. Hem şirketleşme sürecini hemde sportif konularda bilgiler aktaran Soykan, direkt veya play-off'lardan Samsunspor'un Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyledi. Samimi açıklamalarda bulunan Soykan, "Başkanımız Yüksel Yıldırım'la beraber şirketleşme sürecinde gözle görülür farklara imza attık. Samsunspor'da artık alınan bir çivinin dahi hesapları yapılıyor. Yani faturasız, usülsüz hiçbir iş bu kulüp çatısı altında yapılmıyor. Her şey kuralına ve kitabına uygun şekilde gerçekleşiyor. Şirketleşme sürecinin en iyi yanlarından biri bu oldu. Şu an Samsunspor'da çalışan işinin profesyonelleri ekip arkadaşlarımız var. Hepsine gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum"dedi. 
Süper Lig'e Çıkacağız
Sportif anlamda 70 puan toplayan bir takımın lig tarihine bakıldığı zaman başarılı olduğunu vurgulayan Soner Soykan, "Bazen olumsuzluklar yaşadık. Ama kısa süre içerisinde bunların üstesinden geldik. Ben inanıyorum ki takımımız ya direkt ya da play-off'lardan Süper Lig'e çıkacaktır. Geçmişteki play-off kötü kaderlerimizi de artık unutma vakti. O kötü kaderleri Yüksel beyin önderliğinde yıkacağız. Adana deplasmanında gerekeni yapacağız, eğer rakiplerimizden de beklediğimiz skorlar gelmezse biz play-off'lardan çıkacağız"dedi. 

Soner Soykan, muhabirimiz Salim Yıldız'a samimi açıklamalarda bulundu
Kontrol Bizde Olmuyor 
Pandemi sürecinde bazı takım tribünlerinde ortaya çıkan görüntülerin doğru bir adım olmadığını söyleyen Soykan, "Biz Samsunspor olarak pandeminin başından bu yana kurallara harfiyen riayet ettik. Biz Samsunspor Kulübü olarak Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda misafiriz. Protokol alanı, girişler tamamen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün koordinesinde. Biz 20 kişilik isim listesi verme hakkımız var. Bunun dışına çıkmamız elimizde olan bir şey değil. İl müdürlüğümüzde bu konuda elinden geleni yapıyor. Samsunspor stadyumu genel anlamda Türkiye'de en düzgün çalışan bir stadyumlardan birtanesi"diye konuştu.
Altyapı Demek Her Şey Demek
Soykan ayrıca, "Samsunspor'un yakıtı altyapı. Maddi ve manevi Samsunspor'u ayakta tutacak olan en önemli bölüm orası. Store 55 gibi marka oluşturduk. Yeni sezon formalarımız hazır inşallah Süper Lig'de gururla giyeceğiz. Başkanımız yine forma tasarımlarıyla birebir kendisi yakından ilgilendi. Samsunspor'un şirketleşme sürecini de çok sağlam yaptık. Üstüne ne koyarsanız koyun temelleri çok sağlam. Bir futbol takımını Türkiye ekonomisinde yönetmek kolay değil. Korkunç giderimiz ama hiç gelir yok. Avrupa'da her yerde destek denilen konuyu insanlar yanlış anlıyor. Olan da denizde kum tanesi gibi kalıyor"ifadelerini kullandı. 

Formalar Ses Getirecek
Soner Soykan, "Yeni sezon formalarımız ses getirecek. Eski süreçlere baktığımızda forma alanında da gayet başarılı iş çıkardık. Şu ana kadar 27 bin 500 forma satışı yaptık. Stokta Atatürk'lü formamız var. Bunları el birliğiyle eritirsek kulübümüze katkı sağlamış oluruz. Biz Samsunspor'u herşeyiyle Süper Lig'e göre kurguladık. Dünyanın en iyi şirketi gibi yönetsekte o top çizgiyi geçmesi gerekiyor. El birliğiyle inşallah Süper Lig'e çıkacağız. Bu takımı en alttan en üstte kadar sahiplenerek Yüksel başkanımızla beraber en iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi. 

Diğer