DİĞER

Samsunspor'un Eski Başkanlarından Emin Kar kalp krizi geçirdi...

SPOR14.10.2021 09:31

Salim YILDIZ


 

Samsunspor eski Başkanı ve eski takım kaptanı Emin Kar, kalp krizi geçirdi. Kar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazasında sakat kalan ve futbol hayatını noktalamak zorunda kalan takım kaptanı Emin Kar, bu sabah kalp krizi geçirdi. Emin Kar ilk olarak Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kar burada yapılan ilk müdahalenin ardından MedicalPark Hastanesi'ne sevkedilerek tedavi altına alındı. Emin Kar'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaynak: Emin Kar kalp krizi geçirdi.

Emin Kar kimdir?

Malatyaspor ile deplasmanda oynayacakları 1. Futbol Ligi maçına giderken 20 Ocak 1989’da bulundukları otobüsün kaza yapması sonucu antrenör, 3 futbolcu ve şoförün hayatını kaybetmiş, Samsunspor kafilesinde futbolcu olarak yer alan ve kazada felç olan eski kulüp başkanı Emin Kar, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Top kapma ve karambolden top çıkarma becerisi nedeniyle Kırkayak olarak anılan Kar, Samsunspor taraftarlarınca seçilen Samsunspor tarihinin en iyi on birinde yer almıştır. Kar ayrıca Samsunspor Kulübü başkanlığpı görevini de yürüten isimler arasında yer almıştı. 

Diğer