DİĞER

Samsun'da dev proje 7'nci yılında...

SPOR14.10.2021 15:04

Salim YILDIZ


'Zirvede bende varım' projesi 7. yılına merhaba dedi. Tırmanış sporunu yaygınlaştırmak adına başlatılan projede Samsun'da 300'e yakın lisanslı sporcu sayısına ulaşıldı. 

Spor tırmanış branşında, Türkiye’de ilk ve tek proje olan ''Zirvede Bende Varım'' çalışmaları Canik Atatürk Spor Salonu'nda devam ediyor. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği proje 7. yılına girdi.

Milli sporcular yetiştirildi

Canik Atatürk Spor Salonu, tırmanış duvarında gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 20 olan lisanslı sporcu sayısı 300'e yaklaştı. Proje hakkında bilgiler veren Koordinatör Hakan Othan, "Samsun'da başlatmış olduğumuz 'Zirvede bende varım' projesi 7. yılına girdi. 20 sporcu ile başladığımız projede 300'e yakın sporcuya ulaştık. Tırmanış eğitimi alan 7 beden eğitimi öğretmeni arkadaşımızla sporcularımıza en iyi eğitimi veriyoruz. 'Zirvede bende varım ve Gelecege kulaç atıyorum' projeleri hız kesmeden devam edecek. Aramızda Samsun'u yarışlarda en iyi şekilde temsil eden ve milli takıma seçilen sporcularımızda bulunuyor" dedi.

 

 

Diğer