DİĞER

Samsun sporda fark yaratıyor...

SPOR18.10.2022 13:54

Salim YILDIZ


Başkan Mustafa Demir, "Türkiye'de spor altyapısı noktasında en iyi olan şehirlerden birisiyiz. Fark yaratan yatırımlarımız var ve olmaya devam edecek. Samsun gençliği için yorulmadan çalışıyoruz" dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV ekranlarında yayınlanan 'Hedeflerimiz yolunda spor yatırımları' programının konuğu oldu. Samsun'da spor yatırımları alanında fark yarattıklarını ifade eden Başkan Demir, Samsun gençleri için çalıştıklarını söyledi. 

Yatırımla hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Demir, "İstikbali parlak gayret eden sporcularımız var. Bir çok alanda gençlerimizi sporcularımızı teşvik ediyoruz. Bünyemizde bulunan sporcu sayısı 2 bine yaklaştı. Samsun'un çocukları artık Samsun için yarışıyor. Yüzme havuzları, golf sahaları, spor salonları, stadyumumuz gibi birbirinden değerli yatırımlarımız mevcut. Spor yatırımları konusunda en iyi illerden birisi olduk" dedi. 

Başkan Demir, "Güreş takımı geçtiğimiz yıl U20 kategorisinde şampiyon oldu. Bunu oluşturur oluşturmaz meyvesini aldık. Daha önce gürecşcilerimiz başka kulüpler adına güreşiyordu ve biz bunun önlemini aldık. Her konu da sporcularımıza destek olmaya gayret ediyoruz. 

HER ALANDA EN İYİ HİZMET
Spor konusu bizim en önemli alanlarımızdan birisi. İnsan hayatına dokunan enerji veren iyileştiren onu sağlıklı kılan her şey bizim Büyükşehir Belediyesi'nin ilgi alanına girer. Egitimde, sporda, iş hayatında, turizm de, sanayi de, gençlerde, kadınlarda, engellilerde, yaşlılarda bir çok alanda proje hayata geçiriyoruz. Bu şehirde 1 milyon 400 bine yakın vatandaşımız var. Her alanda onlara en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi kulüp çatısı altında hemde diğer kulüplere destek noktasında çok büyük ciddi gayretimiz var. Bununda neticelerini elde edilen şampiyonluklara alıyoruz. 

YATIRIMLAR FARK YARATIYOR
Benim 3 dönem milletvekilliği, 5 yıl Bayındırlık İmar Ulaştırma Turizm Komisyon Başkanlığı, 2 buçuk yıl Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevlerim var. 1 dönem milletvekilliği sonrası 31 Mart 2019  seçimlerinde aday gösterildik ve 4 yıla yakın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Benden sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı görevleri yapan Suat Kılıç ve Çagatay Kılıç kardeşlerimiz etkin bir şekilde Samsun'a spor yatırımları konusunda ciddi rol oynadılar ve değerli yatırımlar kazanıldı. Türkiye'de spor altyapısı noktasında en iyi olan şehirlerden birisiyiz. Yüzme havuzları, golf sahaları, spor salonları, stadyumumuz gibi birbirinden değerli yatırımlarımız mevcut. Spor yatırımları konusunda en iyi illerden birisi olduk. 

FIFA STANDARTLARINA UYGUN SAHALAR
Futbolda nizami maç noktasında saha sıkıntımız vardı, şu an yoğun bir şekilde bunlarla ilgili yatırım ataklarımız var. Tabi bunları ihtiyaça binayen yapıyoruz. Bu konuda bizlere büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu teşekkür ediyoruz. Sayın bakanımızın desteği ile hep şehrimizde güzel projelere imza atıyoruz. Spor Toto desteği ile İlkadım Derebahçe Tesislerini, 'FIFA' standartlarına kavuşturduk. Koltuksuz tribünlere 2 bin 887 koltuk monte edildi. Gece maçları için stadyumda ışıklandırma çalışmaları yapıldı. İnşaat maliyeti 8 buçuk milyon liraya mal oldu. Gençlerimiz daha modern sahalarda futbol oynama imkanı buldu. Bu tesislerimiz amatörden 3. Lig'e çıkacak kulüplerimiz için lokasyonu güzel bir saha oldu. Derebahçe tesislerini sporcularımız ve gençlerimiz dilediği gibi kullanabiliyor. 

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ OLACAK
Samsun İlkadım Spor Salonu, Türkiye'nin en iyi kapalı spor salonlarından biri olacak. Kapalı salon eksikliğimizi gördük ve bu noktada gerekli çalışmalarımızı yaptık. Sayın bakanımızla konuştuk ve İlkadım ilçesi'nde yer alan Samsun Anadolu Lisesi'nin orada çok güzel bir spor salonu ihale ettik. Bu salonumuz 3 kat ve içerisinde olimpik ve öğrenme yüzme havuzu, fıtness salonları, müsabaka salonları 65 araçlık otopark imkanı sunacak ve KDV'si dahil 120 milyon TL'yi maliyeti bulacak modern bir salon olacak. 17 Ekim 2024 bitecek diye planlıyoruz ama biz seçimden önce açmayı hedefliyoruz. Sözleşme imzalandı, yer teslim aşamasındayız. Gençilk ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu ile temelini yakın zamanda inşallah atacağız. 

SAHA SIKINTISI KALMAYACAK
Atakum, Canik ve Çobanözü bölgelerinde son derece modern üst düzey futbol sahaları inşa edeceğiz. Atakum ilçesi Büyükoyumca mahallesi'nde soyunma odaları, hakem odaları, idari binası da dahil yine 'FIFA' standartlarına uygun 707  metrekarelik kapalı alanda 105-68 metre saha boyutları olacak. Sahamızın açık tribün kapasitesi 516 ve 138 araçlık otoparkı mevcutu olacak. Proje hazır yakın zamanda ihaleye çıkacağız. Son derece modern ve kaliteli sahalara şehrimizin gençleri sahip olma imkanı bulacak. 

YENİ PROJELER YOLDA
Yine 19 Mayıs Üniversitesi ile Atakum'da yer alacak ve yeri 19 Mayıs Üniversitesi tarafından tahsis edilmesi planladığımız bir kapalı spor salonu yapmayı hedefliyoruz. İlçelerde cok sayıda kapalı spor salonu ve antrenman salonlarımız var. Türkiye'de gençlerine tesis noktasında mükemmel hale gelmiş bir samsun hedefliyoruz. Bunu da 1-2 yıl içerisinde başaracağız. Bizim gençlerimizn genetiği spora çok yatkın. Onların eğitim ve ahlaki tarafları da harika ve biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehirle beraber spor yapan gençler bizim için çok önemli.

AMATÖRE 1.5 MİLYON TL YARDIM
Amatör ve mahalle kulüplerimize çok büyük katkılar veriyoruz. 1'inci Amatör ve Süper amatör de yer alan kulüplere geçen yıl 1 milyon TL nakdi destek vermiştik. Bu yıl bu rakamı 1.5 Milyon TL'ye çıkardık. Bu rakam her sene yüzde 50 artarak yükselecek. Verdiğimiz desteklerin karşılığını da görmeye başladık. Karasamsun'un BAL'a boy gösteriyor. Samsun'da amatör kulüpler çok ciddi çalışıyor.Bafra da, Terme de çok sayıda takımlarımız var. Bunların çoğunluğunu Samsun'un gençleri oluşturuyor. Amatör kulüplerimiz içerisinde istikbal vaad eden çok sayıda sporcularımız var. Samsun'dan inşallah bu sene 3. Lig'e bir takım çıkarmayı başarırız. Samsun'un gençleri Samsun için yarışıyor artık. Samsun'un evlatlarına iş insanlarımız ve herkes sahip çıkmalı. 
Spor alanında istediğiniz yere ulaşamazsanız gelişmeyi tamamlamış olmazsınız. Bunu unutmamak gerekir. Bizm Süper Lig'de takımımız olmamasının eksikliğini yaşıyoruz" dedi. 

BİRLİK BERABERLİK ŞART
Başkan Mustafa Demir, "Samsunspor'un en büyük eksiği veya yaşadığı sıkıntı birlik beraberlik. Gayret eden samimiyetle koşturan insanlara gerektiği kadar destek olunmuyor. Herkes kendi penceresinden bakıyor. Samsunspor üzerinden insanlar durup dururken farklı mücadele içerisine giriyor ve buna siyasette alet ediliyor. Bunlar doğru değil. Bir kısım siyasetin içerisinde bulunan insanlar bunu kaşıyor. Samsunspor, eski Başkan Erkut Tutu döneminde Süper Lig'e çıktığında ben o dönem bakandım. 

İYİ NİYET ARANMAZ
Samsunspor'un Süper Lig'e çıktığında verdiğim desteği çıksın anlatsınlar. Niye ve neden söylemiyorlar. Bunların anlatılmaması da çok manidardır. Biz Samsunspor Süper Lig'e çıksın diye mücadeleler verdik. Samsunspor kazasında vefat eden futbol şehitlerimiz için Millet Bahçesi'ne 32 yıllık özlemi dindirip onların hatırasını yaşattık. Samsunspor için yaptıklarımızı o döneme şahit olanlar anlatmaz, ifade etmezler ise burada iyi niyet aramak mümkün değil. 

YILDIRIM MÜCADELE VERİYOR
Samsunspor için samimice herkes elinden geleni yapmalı, sahip çıkmalı. Başkan Yüksel Yıldırım şu anda müthiş bir mücadele veriyor. Biz yöneticilerimiz ile görüşüyoruz. Belediyelerin profesyonel kulüplere kendi kaynaklarından destek olmasını doğru bulmuyorum. Yasal olarakta bu mümkün değil. Ama ulaşım ve diğer noktalarda elimizden geleni yapıyoruz. Süper Lig yolunda motivasyon yakaladığımız bu dönemde hem yönetimi hemde oyunculara daha güçlü bir şekilde destek olmak gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum bunu 'Samsunspor'un Süper Lig'de olmamasından dolayı en büyük sıkıntıyı biz yaşıyoruz. Turizm alanında bu konuda geri planda kalınıyor. En çok biz isteriz ki takımımız Süper Lig'e çıksın. Samsunspor, Samsun'un markasıdır. Samsunspor hepimizindir. Yüksel beyde bunu ifade ediyor zaten. Bu sene inşallah Süper Lig özlemimiz son bulur.

ALLAH RAZI OLSUN
Karamsunspor Kulübü Başkanı Hasan Yıldırım, "Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her şey den önce kendisini sağlıklı bir şekilde karşımızda gördüğümüz için mutluluk duydum. Yapılan çalışmaları izliyor ve takip ediyoruz. Amatör sporuna büyük katkılar sağlıyor. Samsun'un çocuklarına sahip çıkma noktasında elinden geleni yapıyor" dedi. 

CAN SUYU OLUYOR
Cedit Ilıcaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kumbasar, "Başkanımız Mustafa Demir, Samsun gençleri için elinden geleni yapıyor. Şahsım adına başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gençlere yapılan hizmet en büyük hizmettir. Amatör kulüplere yapılan nakdi yardım kulüplerimize can suyu oluyor" dedi. 

BAŞIMIZIN TACIDIR
Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, "Marifet İltifata tabidir. Başkanımız Mustafa Demir Samsun amatörünün her zaman yanıda olduğunu hissettiriyor. Amatör futbola hizmet eden herkes bizim başımızın tacıdır. Başkanımızın yapmış olduğu bu güzelliklerin hiç biri boşa gitmiyor. Bir amatör takıma yapılan yardım bir cami yapmış gibi sevaptır. İnsanlar o kadar mutlu ki bu desteklerden dolayı. Bizlerde bu hizmetin karşılığını başkanımıza vermemiz gerektiyor. Elde edeceğimiz şampiyonluklar ile bu yardımların karşılığını vereceğiz. Türkiye'nin en modern işlevini yapan Samsun ASKF binası ilk 5'in içerisinde yer alıyor. Allah'ım başkanımızdan razı olsun. Bizlere her zaman her şartta destek oluyor" dedi. 
 

Diğer