DİĞER

Küçük Dev Adamlar kupalarına kavuştu

SPOR05.08.2021 10:44

Salim YILDIZ

Türkiye'de ilk kez Samsun'da düzenlenen ve herkese örnek olan Küçük Dev Adamlar Futbol Turnuvası 40 günün sonunda tamamlandı. Turnuvada dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını alarak büyük sevinç yaşadı



Samsun'da TFF İl Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Küçük Dev Adamlar Futbol Turnuvası' oynanan final müsabakalarının ardından yapılan ödül töreniyle son buldu. 


3 kategoride 3 şampiyon 

İlkadım Baruthane suni çim sahada oynanan ve 40 gün süren turnuvaya 114 takımdan 2380 oyuncu katıldı. Final maçlarının ardından dereceye giren takımlar kupalarını alarak büyük sevinç yaşadı. 2009 kategorisinde  şampiyon Ünye Futbol Kulübü, ikinci Samsunspor, üçüncü İlkadım Yab-Pa ve dördüncü Atakum Belediyespor oldu. 2010 kategorisinde şampiyon Samsunspor, ikinci Samsunspor Futbol Kulübü, üçüncü Kadıköyspor ve dördüncü Kurupelitspor ekibi oldu. 2011 kategorisinde ise şampiyon yine Samsunspor, ikinci Kadıköyspor, üçüncü Atakum Belediyespor ve dördüncü Ladikspor takımı kupa almaya hak kazandı. Turnuvanın en iyi penaltıcıları ise 2009-2010 kategorisinde Kurupelitspor ve 2011'de Samsunspor takımında yer aldı. 

Yoğun katılım gerçekleştirdi

Anlamlı turnuvaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, TÜFAD Samsun Başkanı Hakkı Bayrak, Samsunsporlu eski oyuncular ve aileler katıldı.  

Başkan Demir, "Gençler bizim geleceğimiz"

Ünye Futbol Kulübü takımına kupasını veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Türkiye'ye örnek olan bu turnuvaya katılan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerine desteklerimiz devam ediyor. Belediyemiz bünyesinde bizde çok sayıda her branşta milli sporcu barındırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençler bizim geleceğimiz olacak. Dereceye giren tüm takımlarımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum" dedi.  

    

 

 

 

 

 

 

Diğer