DİĞER

Futbol Federasyonu yabancı oyuncu ile ilgili açıklama yaptı

SPOR29.06.2022 14:01

HABER MERKEZİ


Futbol Federasyonu lisansı olmayan yabancı oyuncuların da kontenjana dahil olacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2022-2023 sezonunda uygulanacak olan kuralları açıkladı.

Buna göre kulüpler; sözleşmesi devam eden ve yeni sezonda vizesi yapılmamış futbolcular da dahil olmak üzere en fazla 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirebilecek.

Futbol Federasyonu açıkladı

Takımda bulunup, lisansı çıkarılmayan oyuncular da kontenjana dahil olacak.

__4875__

Kulüplerin ayrıca, 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunlu tutulurken; 2001 ve daha sonra doğmuş olmaları ve U14 milli takımı dahil olmak üzere ülkesinin milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış olmaları koşulu ile 3 yabancı uyruklu futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilecekler.

TFF’den yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından oyuncu uygunluğu konusunda karara bağlanan hususların özeti şu şekilde:

__4877__

Futbolcu uygunluğu

2022 - 2023 sezonunda kulüpler sözleşmesi devam eden ve yeni sezonda vizesi yapılmamış futbolcular da dahil olmak üzere en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirebilirler. Kulüplerin 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az 1’inin 01.01.1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.

Bu koşullarda yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14’ün altına inen kulüpler, eksilen futbolcu sayısı kadar yabancı uyruklu futbolcuyu transfer ve tescil dönemleri içerisinde yukarıdaki koşullara uygun olarak tescil ettirebilirler.

Buna ilaveten kulüpler 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olmaları ve U14 milli takımı dâhil olmak üzere ülkesinin milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış olmaları koşulu ile 3 yabancı uyruklu futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler.

Diğer