DİĞER

Ercüment Coşkundere, "Samsunspor'un yeri Süper Lig"

SPOR21.04.2022 08:52

Salim YILDIZ


Yılport Samsunspor’un eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, 55. Dakika programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Samsunspor'da eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, SBB TV'de Salim Yıldız'ın hazırlayıp sunduğu '55. Dakika' programının konuğu oldu. Samimi açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Sakaryaspor'da yaşadıklarını ve Samsunspor'un ligdeki performansını değerlendirdi.  

Teklif almadım

Kendisine sorulan Samsunspor’dan teklif aldınız mı? sorusuna başarılı teknik adam, "Sezon öncesi ve sezon içerisinde Samsunspor’dan her hangi bir teklif almadım. Ancak Samsunspor’a kendi deneyim ve bilgilerimizi aktarmaktan çekinmeyiz" ifadelerini kullandı.

Veysel Bilen'le görüştük

Coşkundere, "Bu bir karşılık bekleyerek değil. Fikirlerimizi paylaşmak için müracaat edilebilirdi. En azından bu işin içerisinde Çok uzun süredir varız ve üretkenlik oyuncu bazında da bir çok oyuncu ürettik. Üretkenlik anlamında Samsunspor’a katkı verecek oyuncularla ilgilide fikirlerimiz var. İstişare yapılabilirdi, sohbet edilebilirdi. Sözlerimizde başında söylediğim gibi Samsunspor’dan her hangi bir teklif almadım. Zaman zaman Veysel Ağabey ile fikir anlamında sohbetlerimiz oldu" diye konuştu. 

Sakarya'da rekor kırdık

Sakaryaspor'da neler yaşandı?" sorusu üzerine deneyimli teknik adam, "Sakarya'daki bütün rekorları kırdık. En çok gol atan, en az gol yiyen, içeride yenilmeyen, son yıllarda lider olamamış takımı 25-30 hafta lider yapan ve en uzun süre çalışan teknik adam olarak görev yaptık. Sonuçta bir ayrılık oldu. Bu ayrılığın bir çok nedeni olabilir. Ama biz kendi adımıza çok anlamlı bulmasak da Sakaryaspor yönetimi kendince anlamlı bir nedeni vardır diye düşünüp, sonuçta karar verenler onlar. Bizlerde profesyoneliz onların kararını doğru bulmasak da saygı duyuyoruz" dedi.

Saygısızlık olur

İzleyiciler tarafından sorulan " Şampiyonluk kutlamasında kupa törenine Ercümend hoca katılır mı?" sorusu üzerine Coşkundere, "Şimdi ona şöyle bir cevap verebilirim. Mesleki olarak etiğe çok dikkat ederim. Dolayısıyla şu anda Sakaryaspor'un bir teknik direktör kadrosu var. Bu teknik kadroya saygısızlık yapmak bize yakışmaz. Onlara başarılar diliyoruz. Bu duygu ve düşünceler içinde teşekkür ediyoruz." dedi. 

Şiirle veda etti

Canlı yayın sonunda Sakaryasporlu taraftarlara 'Sakarya şiiri' ile veda eden Coşkundere, "Ben şampiyon olduğumuz da kafamda söylem vardı. Necip Fazıl Kısakürek'in çok güzel bir dörtlüğü var Sakarya şiirinde. Bunu orada okuyacaktık ama nasip burada okumakmış.

'Sana tabuttur yatak bana kefendir havuz.
Sen kıvrıl ben gideyim son peygamber kılavuz.
Yol onun varlık onun, gerisi hep angarya.
Yüz üstü çok süründün şampiyon Sakarya'

Sakarya'nın ayağa kalkması için eğer bir katkımız olduysa ben ekip arkadaşlarıma ne mutlu bize. Şampiyon Sakarya" sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Diğer