DİĞER

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı'na coşkulu karşılama!

SPOR20.09.2021 15:00

Salim YILDIZ


Üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olarak tarihi bir başarı yakalayan Ampute Milli Futbol Takımı'na İstanbul'da coşkulu bir karşılaşama yapıldı.

İspanya'yı finalde 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Takımı Türkiye'ye geldi. Büyük bir coşkuyla İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan milli futbolcuların karşılanmasına bando da eşlik etti.

Başarı tesadüf değil

Havalimanında açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Osman Çakmak, "Biz Avrupa Fatihi olduk. Bu çocuklar çok büyük bir zafer kazandılar. İnandılar ve başardılar. Çok mutluyuz. Havalimanına indiğimiz dakika itibariyle havalimanı personeli, emniyet personeli bizi o kadar yürekten kucakladı ki... Biz bu coşkuya hasretiz, biz Avrupa'da bir numarayız. Başarı tesadüf değil, fedakarlıkla oluyor. 2017 ve 2021'de Avrupa şampiyonuyuz, 2022'de Dünya Kupası var. Asıl Film o zaman..." dedi.

 

Hedef Dünya Kupası

Takımın yıldız isimlerinden Şeyhmus Erdinç de yeni hedefin dünya şampiyonası olduğunu belirterek, "Dünden beri uyumadık. Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Devlet büyüklerimiz de bizi hiç yalnız bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Spor Bakanımız arayarak desteklerini gösterdiler. Artık bundan sonraki hedefimiz Dünya Kupası. İnşallah onu da Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu.

 

Diğer