DİĞER

Kabine Toplanıyor. En önemli Başlık :"Ekonomi"

SİYASET28.03.2022 09:34

HABER MERKEZİ


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugün Beştepe'de Külliye'de toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek ve toplantının gündeminde önemli konu başlıkları yer alacak. Ramazan öncesi toplanacak olan Kabine'de ekonomi, dış politika ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi başlıklar öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları millete sesleniş konuşmasında duyuracak.

Rusya Ukrayna savaşının ve ekonomide atılacak adımların öncelikli olduğu Kabine gündeminde terörle mücadele ve dış politika kapsamında da birçok başlık masada olacak..

Toplantıda bir sonraki müzakerelerin Türkiye'de yapılması kararı alınan Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da değerlendirilecek ve müzakereleri Türkiye'ye getiren diplomasi hamlelerinin bundan sonraki yol haritası da belirlenecek..

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile yaptığı görüşme sonrasında Türkiye'de gerçekleşmesi konusunda mutabık kalınan Rusya-Ukrayna barış müzakerelerine ilişkin de kabine değerlendirmeler yapacak. Karadeniz’in kuzeyinde yaşanan sıcak temaslar Kabine'de ayrıntılarıyla ele alınacak.

En Önemli Başlık: Ekonomi

Ekonomide atılacak adımlar; Başkan Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine'de ekonomi de masaya yatırılacak konular arasında. Enflasyonla mücadele Erdoğan ve bakanların ele alacağı mesele olacak.

Bunun yanı sıra temel gıdalara erişim ve stokçuluk yapanlarla ilgili de Kabine'de görüş alış verişinde bulunulacak. Yaklaşan Ramazan öncesi ekonomide atılacak adımlar ve tedbirler görüşülecek.

Terörle Mücadele Kabinede Masada

Terörle mücadele de Kabine'nin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD/YPG terör örgütleri başta olmak üzere terörle mücadele adımları ele alınacak.

Bölgesel gelişmeler bu kapsamda ayrıntılı ele alınacak. Kabine toplantısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

 

Diğer