DİĞER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sessiz bir devrime imza attık

SİYASET15.08.2022 16:15

Haber Merkezi


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "İçimizdeki mandacılara rağmen dış politikamızı güçlendirdik. Hayata geçirdiğimiz reformlarla sessiz bir devrime imza attık" dedi.
 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi: “Kurucu değerlerimizden, bizi biz yapan prensiplerden taviz vermeden yolculuğumuzu sürdürdük.  İçimizdeki mandacılara rağmen dış politikamızı güçlendirdik. Hayata geçirdiğimiz reformlarla sessiz bir devrime imza attık. Yasakçılara rağmen milletimizin özgürlük alanını genişlettik.



Türkiye bizim dönemimizde sadece prangalarını kırmadı aynı zamanda kast düzeninden de kurtuldu. Kadınlarımızın başörtülü-başörtüsüz diye ayrımcılığa uğradığı kast sistemine biz son verdik. Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki bugünün Türkiye'si, 21 yıl öncesine göre daha demokratik, özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye'dir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün, milli menfaatlerini Birleşmiş Milletler ve NATO dahil her zeminde korkusuzca savunan, netice alan, diplomasisi etkili bir Türkiye var. IMF kapılarında borç dilenen değil örnek olan bir Türkiye var. Bugün en zor şartlarda bile büyümesini sürdürerek herkesin önüne geçen bir Türkiye var” diye konuştu.


Bugün 2002’ye göre daha müreffeh bir Türkiye olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün millî menfaatlerini Birleşmiş Milletler ve NATO dâhil her zeminde korkusuzca savunan, netice alan diplomasisi etkili bir Türkiye var. Bugün kendi kendine çıkardığı krizler içinde boğulan değil, en zor şartlarda dahi büyümesini sürdürerek herkesin önüne geçen bir Türkiye var. Bugün IMF kapılarında borç dilenen değil, kalkınma ve insani yardımlarda dünyaya örnek olan, örnek gösterilen bir Türkiye var. Bugün, kendi millî güvenliği için yurt içinde ve dışında hiç kimsenin icazetini aramadan operasyon düzenleyen, ordusu güçlü bir Türkiye var. Bugün eğitimden enerjiye, ulaştırmadan sağlığa, savunma sanayinden, teknolojiye her alanda tarih yazan, destan yazan, gıptayla takip edilen bir Türkiye var” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Hiç şüphesiz bu başarıların tamamı hepimizin eseridir. Elbette bu başarıda 21 yılda girdiğimiz her seçimde bizden desteğini esirgemeyen milletimizin çok emeği var. Buralara nerelerden ve nasıl geldiğimizi, omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu bir an olsun unutmamalıyız. Partimizin kuruluşundan itibaren, tüm yol arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.”


 

 

 

Diğer